bagi56 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 148
Reggelire két szelet barna, vagy rozskenyér és egy kis felvágott. néha májkrém: paprika, paradicsom és az étkezés után lehetőleg a csapp, illetve ásványvíz, vagy zöldtea.

Tízóraira kb. 2, vagy 2.5 órával később fél alma, vagy egyéb gyümölcs.

Ebédre szinte bármit, de nem túl nagy mennyiségben és változatosan főtételt fogyasszunk. Lehetőleg kerülve a fehérkenyér, kifli, vagy zsömle fogyasztását és az erősen zsíros ételeket - na meg a cukros desszerteket.

Uzsonnára - újabb 150 perc után - egy natur, vagy aki édes íz nélkül nincs meg, az -gyümölcsös Aktiviát és 2 szelet diabetikus (pl. ELA) nápolyit fogyasszon ! Utána zöld tea, vagy fél liter ásványvíz.

Vacsorára lehetőleg hideg ételt együnk: a reggelihez hasonló összetétellel, de kisebb mennyiségben: lefekvés előtt legalább 2 órával, vagy hárommal.

Emellett mindennap, de legalább minden második nap minimum 30, max. 60 percre menjünk ki a levegőre és bevezető, illetve levezető nyújtógyakorlatok előtt és után sétáljunk intenzív tempóban - megállás nélkül: lehetőleg 100-as pulzusszám felett, ameddig nem túl megeröltető. Futni nem muszáj, legfeljebb lejtős utakon kocogjunk a gyaloglások közben. Utána sokkal frissebbekké válunk és leesik a vérnyomásunk.

Nagyjából ennyi a módszer, amely egy kis vitamin rásegítéssel - kellő kitartással és elszántásggal, esetleg étrendkiegészítőkkel biztosan meghozza a tartósan beálló fogyásunkat.

Súlyunk mindentől függetlenül ingadozni fog - néha indokolatlanul felkúszhat 1, másfél kilót is, de nem szabad elkeseredni, mert később könnyedén visszaesik a mozgástól. A mérlegre lehetőleg felkelés után, éhgyomorra, edzések előtt, dolgunk végeztével kerítsünk sort - nagyjából azonos időpontban és lenge öltözékben. Csodálkozni fogtok...

Aki ezt betartja, nem sokáig fog felesleges kilókat cipelni magán. Én áttértem erre az életmódra és megváltozott az életem, sokat fiatalodtam, jobban bírom a gyűrődéseket, nem fáj annyit a fejem, elmúlt a magasvérnyomásom stb. Több, mint 30 kilóval könnyebb az életem. Próbáld ki te is !

Ha kérdésed van, írj a segiteklefogyni@index.hu címre és válaszolok minden kérdésedre.

Üdv. Gábor (bagi56)