izlandi1 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4026

Kedves Esti Úr!

 

Nem azért bukkanok itt föl néha-néha, hogy barátkozzam, vagy ellenségeskedjem bárkivel is, egyszerűen csak beszélgetni szeretnék az itt fölmerülő dolgokról, de ez itten egyre lehetetlenebb, mióta Önök pártfórumokká alakították a topicokat. Aztán az is kurvára megnehezíti a beszélgetést, ha a vitapartner folyton... khm...manipulál, hogy illendően fejezzem ki magam. Lehet, hogy Ön hozzászokott már ahhoz, hogy vitapartnereivel folyton egymás képernyőjébe "manipuláljanak", de nekem ez meglehetősen bassza a csőröm, az ilyenért Izlandon gejzírbe pisáltatnak, hadd ne fejtsem ki Önnek részletesen, hogy ez mit jelent. Ezesetben éppen nem kenyéradó gazdái, hanem önmaga védelmében (vagy pontosabban önmaga túlspilázása érdekében) alkalmazza a manipulációnak azt az eszközét, ami többek közt a méltatlanul népszerű Lovas István kedvenc eljárása: kontextusából kiragadottan idéz szöveget. Most pl. ezt idézte saját korábbi szövegéből, annak igazolására, hogy én hülyeséget beszélek:

 

"Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester!"

 

Holott a teljes szöveg így festett:

 

"Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester! (Le ne írja! Tudom, hogy a polgármestereket külön választják, ám ettől még állhat a jelölt mögött választási szövetség!) Az MSZP-nek viszont ma sem tagja. Így hát ezt példaként fölhozni tökéletesen helyén való, és semmi "csúsztatás" nincs benne! (Talán tessék előbb utána nézni a dolgoknak, aztán "kibaszottul finomkodni".) Az időpont - hogy segítsek - 1994."

 

Az aláhúzott, kurzivált rész az én kiemelésem. Bárki megnézheti a 4016-os dobozban, 2. bekezdés.

 

Hogy világos legyen az eljárása: Ön először téved, aztán ennek örvén jól kioktat, s mikor erre reagálva kiigazítom, akkor saját mondandóját meghamisítva igazolja, hogy mégis mennyire igaza volt. Mondom: inkább ME-vel vitatkozzon, ne velem.

 

Üdv: i1 

Előzmény: esti-2 (4023)