Contempt Creative Commons License 2008.05.21 0 0 205

Kovács Katalin is elhagyta Fábiánnét
Index/MTI 2008. 05. 20., 23:46
 
Janics Natasa után a 23-szoros világbajnok kajakos Kovács Katalin sem tartott ki Fábiánné Rozsnyói Katalin mellett. 13 éves közös, sikeres munkájuk szakad meg.

Bő egy évvel Janics Natasa után olimpiai bajnok párospartnere, a 23-szoros világbajnok kajakos, Kovács Katalin is távozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából.

 

A nemzetisport.hu információja szerint a klasszis versenyzőt - aki vasárnap egyesben győzött az 500 m-es, tehát ötkarikás távon a milánói Európa-bajnokságon - a jövőben Sári Nándor készíti majd fel. Utóbbi eddig férfi kajakosokkal foglalkozott, ő az edzője többek között Kammerer Zoltánnak és Kucsera Gábornak is.

Kovács 1995 óta dolgozott együtt a nehéz természetű Fábiánnéval.


A jelenlegi állás szerint Kovács indul egyéniben és párosban is (Janics Natasával) az olimpián. A múlt hét végén aranyat nyert az Európa-bajnokságon az egyéni olimpiai távon, 500 méteren.

 

A bajnokság után arról szóltak a hírek, hogy mostantól már csak az olimpiára koncentrálnak a versenyzők, sőt ennek érdekében még Janics Natasát is kibékítik Fábiánné Rozsnyói Katalinnal. Ehhez képest Kovács Katalin is elhagyja a sikeredzőt. Kovács és Janics együtt készülnek az olimpiai páros számra, amit Fábiánné nem nézett jó szemmel. De konfliktust okozott között az is, hogy Fábiánné szerint Kovács nem lehet tagja a szintén aranyesélyes négyesnek, ha egyéniben és párosban is elindul.

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján megjelent hír szerint Kovács megköszönte korábbi edzőjének a közös munkát, és az elmúlt évtized sikereinek kovácsaként becsüli és tiszteli Fábiánné Rozsnyói Katalint.

 

Közleménye szerint az MKKSZ ezt követően is mindenben támogatja mind Kovács Katalin, mind a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjában maradt klasszis versenyzők munkáját, és a legjobb feltételeket bitosítja a számukra az olimpiai sikerek érdekében. Az elnökség - a szövetségi kapitány bevonásával - minderről részletes egyeztetést tart a testület szerda délutáni ülésén.

 

Az MKKSZ garantálja a válogatás folyamán az egyenlő feltételeket, így az olimpiai csapat kialakításakor kizárólag a pályán nyújtott teljesítmény a meghatározó. ig Az első olimpiai válogató verseny a június 5. és 7. közötti szegedi MOL Világkupa, a második a június 27-től 29-ig tartó országos bajnokság.