lefogyasztlak Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3819
Aki ezt betartja, biztosan fogyni fog:

Étkezzél mindennap legalább 4-szer, de inkább ötször úgy, hogy reggelire és vacsorára lehetőleg csak hidegételt egyél: fehér kenyér, kifli és zsömle helyett barna, vagy rozskenyeret (kerüld a zsíros ételeket: szalonnát, oldalast, disznótoros ételeket). Tízóraira egy almát, vagy bármilyen gyümölcsöt, uzsonnára pl. egy gyümölcsös Aktíviát (ami gyorsítja az anyagcserét és még kellemes ízű is).Vacsorára a reggelire fogyasztott mennyiség harmadát fogyaszt csak el és mindez lefekvés előtt minimum 2, de inkább három órával történjen !
Igyál meg mindennap 2, vagy 2.5 liter csapp, vagy ásványvizet. De ha nem tudsz a cukros üdítők ízeiről lemondani, akkor édesítőszeres üdítőt is ihatsz: mint pl. a Slice termékek, melyek olcsók és nem külöbözik az ízük a cukros üdítőktől. Egyébként nassolni is lehet néha, de az elfogyasztott édességek többnyire diabetikus termékek legyenek. úgy, mint pl. Ela nápolyi termékek: kakaós, diós és mogyorós ízekkel, de sok egyéb termék is van, amely ízében alig különbözik a valódi édességektől és csak 1-2 szeletet - ne többet !
Menj ki a levegőre (lehetőleg mindennap) eleinte 20-30 percre, majd 40-50 percre és gyalogoljál viszonylag intenzív tempóban úgy, hogy a pulzusod ezidő alatt ne mehesssen 100-as érték alá és 140-es érték fölé. Vegyél ehhez pulzusmérőt. Egyenes úton gyorsgyaloglás 10 km/h, emelkedőn kicsit lassabban, de ott is intenzíven 5-8 km/h, lejtős utakon pedig lassú kocogással 15-20 km/h, de sose eröltesd a mozgást - ha elfáradsz, tarts rövidebb edzéseket, de akkor ismételd meg lehetőleg. Viszont edzés közben lehetőleg ne pihenjél, mert akkor nem fogsz tudni igazán fogyni.
Ha ideálisnak érzett súlyodat eléred, akkor se hagyd abba teljesen a mozgást, legfeljebb csökkentsd a hosszát és a fogyózás alatt megszokott étrendeden és azok gyakoriságán később se változtass és ne térj vissza a cukorfogyasztáshoz - sem édességben, sem üdítőkben, mert akkor visszahízol néhány hét alatt !