qualitaet Creative Commons License 2008.05.14 0 0 459
A következő felsorolás nem a táblák kora,hanem eseményi időrend szerinti.
Bizonyos adatok esetében,felmerülhet a " Na, ez a neten is rajta van" című
böffenet, de jócskán akad ami sehol sem. BKV-buzi ismerősöm (nem keverendő össze a bkv-s buzival!!!) sokat csodálkozott, hogy van amit ő sem tud ezek közül , pedig A-Z-ig véginyalt mindent a témában.Üzembe helyezések,meg egy-két évjárattól függő kivitel,-ilyesmi az igen. De bizonyos részletek, személyek,pl melyik AUTÓ (korabeli BKV-s slogan) mikor, és melyík vonalon szúrta pontosan,biztos, hogy nem. Ezeket csak az tudhatja ott volt,látta átélte.
A renDszámohoz nem írok pontos dátumot, mert ez mgnézhető máshol is, meg nem is tudom mind pontosan.



Egy két öreg buszos róka (ha még nem vitte sírba őket az idegbaj ) biztos lerakná a haját, hogy egy 5-10 éves pöcs így emékezett rájuk. Amelyikük meg a túlvilági utasok orra előtt csukja be a ráncajtót, azoknak meg béke poraira!

GC-47-55 1972 DEC. IKARUS 260. (Nagyobb mellényű BMW-s kollégák ,jó ha tudják

hogy ezekben már volt EH-steuerung , nem vártak '83-ig!. A müncheniek mögött loholókról nem is szólva.)

Tehát az első élmény kb 1973 tavasz. 2-ES BUSZ. (Biztos, mert utánna hónapokra elutaztunk és arra tisztán emlékszem.) Panoráma busz. Így hívta ezeket mindenki. 3 és fél évesen a rendszámot értelemszerűen nem jegyeztem meg, de a csíkos 180-astól lazán meg tudtam különböztetni. Később már a rendszámokat is vágtam ,több is futott ,újabbak is,de ez kilógott a sorból, látszott rajta,hogy a múmiák királya ( a 180-as ülések, csak egy pár darabon (se előtte-se utánna) alkalmazott hülye formájú doboz,amiben az ajtózáró mechanika van . (fasz tudja, szaknyelven hogy hívák.)
Egész életében ( kb '80-ig) mifelénk nyomta.

GC-49-45. '75 nyarán el-el engedtek mára testvéremmel biciklizni. A végállomás

körül tébláboltunk egyfolytában. Ekkor haverkodtunk össze a KÖMÉNYI PISTÁVAL.
( Micsoda név! Tiszta BARÁTOK KÖZT! Pedig így volt...))
Szóval Pityu egy jópofa, az utasokkal mindig hülyülő ,fiatal,szőke ,alpesi péklegényre emlékeztető madár volt, mellesleg a fenti kocsi egyik sofőrje.
A 2Y - on ami ' 77-ig a 102-es elődje.

GC-49-46. 2y.

Az időpont hasonló egy,ha jól emlékszem VINCE nevü srác ült a volánnál.
Ő az az akkor futó "Egy óra múlva itt vagyok"-c. baromság, még kreténebb főhősét alakító HARSÁNYI GÁBORRA emlékeztetett, de nagyon.
Arra is emlékszem, hogy a bátyám egy Zoli nevű haverjának a nővérével kavart. Gyakran csőröztek a leoltott lámpjú buszban. Ez egyébként kedvelt ,és gyakori szokása volt a 2-ES SZOCIALISTA BRIGÁD ifjabb
dolgozóinak.Néha picit messzebb is mentek... Emlékszem, pár évvel később, ha ezeket láttam, egy csomószor nagy lett a kukim....

Ha nem arról szólna ez az oldal amiről szól, akkor nyilván nem is említeném ,hogy ez lány később jól menő butikosként az egyik, korábban már felsorolt KO-s 323i tulaja volt.


GC-50-95

Szintén '75-ben volt ez az egyik kedvencem, mert ennek a vezetője azon kevesek közé tartozott,aki megengedte,hogy GÁGYÉval felszálljunk.
Aki sík területen lakik nyílván nem tudja, mi ez.
A GÁGYÉ egy fából tákolt , golyóscsapágyokon guruló , négy kerekű tákolmány. Hegyről lefelé, jó minőségű járdán kiváló játékszer. Minősége ,kivitele, igen eltérő. Erősen függ a gyermek apja vagy gondviselője kézügyességétől.
Szintén 2-ESEN járt a GC-50-96 tól 99-ig. kB '80-IG a hegyen.


GC-51-00 Szintén hegyi busz, de nyomta még a 21. 90, "D" és "J" vonalakon is, paralell. Érdekessége,hogy az első nagyablakos. '75-ÖS emlék ez is.



GA-81-91 IKARUS 180.


Kb '69-es lehetett. Azért kedveltem ,mert a legutolsó 180-asok egyike volt mifelénk.
Sofőrje egy GYURI nevü, nyúlszájú ficere volt. Egyszer a Mamámmal mentünk valahová ,amikor indulás előtt , a Végállón ,Gyurkánk panaszkodott az egyik kollégának,hogy nem működik az ablak-spritzni. Én -- mint általában -- megint beleütöttem az orrom a mások dolgába, és megkérdeztem: "Akkor mivel fogod mosni az ablakot? " "PÖCSÖMMEL !" hangzott a lakonikus válasz.
Nyilván nem sejtette ,hogy kivételesen szülői felügyelettel utazom.
Volt is jókorabalhé otthon, hogy micsoda "tahingerekkel" barátkozik a gyerek,
Milyen szép idők. Ez számított tahóságnak.

GC-71-47, GC-97-19, GC 97-20

Ezek '77 körül járkáltak a távolabbi környéken.

Már bocsánat az ott lakóktól, de láttam a a garázsmeneti táblájukon , hogy ezek valami kelet-pesti garázsba valósiak ,ezért hihetetlenül ellenszenvesek voltak.
Ezért jegyeztem meg őket. (csírázó lokálpatriotizmus ,vagy kisköcsög futballhuligán-fióka? Döntse el mindenki maga.)

GE -00-22

Vegytiszta emlék, első napok. Vadiúj ,minden ülésen nylon még. 1977 legeleje.



GE-00-88

1-évesen, '78 tavaszán került a hegyre. Ez SZÉP,INNEN CONTINUED...








Előzmény: keepitretro (453)