ouzo Creative Commons License 2008.05.14 0 0 40
A német támadás megindítása előtt az én tudomásom szerint 2 milliós szovjet sereg állt szemben egy másfél milliós német sereggel. Ezek a számadatok jók?
Egyébként én nem tudom elfogadni azokat a magyarázatokat sem, hogy nem akartak offenzívát indítani, mert a harckocsizó személyzet képzetlen volt, a tisztek nem tudták a dolgukat, etc. Ez sohasem zavarta a Vörös Hadsereg felsővezetését. A lengyelekkel ellentétben ők tényleg küldtek lovascsapatokat a beásott németek ellen. Bár nem tudom, mi céllal, talán hogy a lekaszált lótetemek bűze elkergeti az ellent.


u.i.:
(Pont tegnap néztem a Natgeo (bár a Natgagyi elnevezés jobban stimmelne) a sztálingrádi csatáról készült filmet. Meglepő volt színesben látni a felvételeket.
Mindenesetre maga a komment az minőségen aluli volt újfent, ahogy azt már a natgeós "történelmi" filmektől megszoktuk volt. Információ szinte semmi, inkább bulvárstílus. Mindenesetre arra kitértek, hogy a várost védő szovjet katonák páratlan kitartását a visszavonulási út hiányának - és az NKVD-nek- tudhatjuk be.)
Előzmény: Zicherman Istvan (39)