ghepard Creative Commons License 2008.05.14 0 0 333
"Ez csodálatos, hogy ezekre így rájöttél. Más ezeknek tanulja az elméletét, meg az alapjait, de a megvalósításban nem jut eddig."

Szerintem nem az a fontos, hogy mit tudsz, mire jöttél rá, hanem az, hogy hogyan élsz. Az ember a sok tudás hatalmában nem biztos, hogy okosan is cselekszik. Nézz körül a nagyvilágban. Hihetetlen, hogy mit tudunk már és mégis azt kell mondjam, hogy az ember(iség) semmit sem változott az idők folyamán. Ha végigmegyek a történelmen, akkor egy szó jut eszembe - háború. Ez a rombolás jelképe. Az ember egymaga talán többet rombol, mint az összes élőlény eggyüttvéve.

"Hát, ha átküldöd, amit csináltál, körforgás, szívesen megnézném."

Már elküldtem, remélem rendben megjött, mint írtam, hogy működjenek a PDF animációk Acrobat kell 6-os, vagy nagyobb verzió. Én most így látom a körforgást, hogy jut el valami a tudattól egy másik tudatig. Az egyiknél kezdődik a gondolattal és fejeződik be a szilárddal. A másiknál pedig kezdődik a szilárddal és fejeződik be a tudattal stb., majd a másik is kitalál valamit és adja a harmadiknak és így körbe-körbe. Persze ez még távolról sem a végleges verzió, az idők folyamán javítgatom, toldogatom.

"Előre is mondom, zsúfolt hetem van, de majd visszajelzek rá."

Szorítok, hogy túllegyél rajta. Nem jó a hajsza. A béke, nyugalom, szeretet, a lassú komótos élet jobban illik az egészséghez. Nem az a boldog akinek van a legtöbb (mindenfélébő)l, hanem az akinek a legkevesebb elég. Én például már úgy megyek melóba, hogy az odavezető utat majdnem megkétszerezem és még lassabban is megyek, mint régebben. Igyekszem, hogy mindennap meglegyen legalább a 6km gyaloglás fák, zöld élet között. Szombat, vasárnap aztán 20-30km is.

"Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni amiket írtál, csakhogy igen, egyetértek.
Amiket írsz, az teljesen egybe vág a jóga által is tanított világképpel."

Igen, a jógában (és sok más régi tanításban) nagy és örök igazságok vannak. Sokat még nem is értünk belőlük igazán, de ami késik nem múlik, majd egyszer.

Én hiszem, hogy a tudat és a gondolatok sem anyagtalan valamik. Az jár a fejemben mostanában, hogy ezek a legkisebb részecskék (melyek fizikai észlelésétől még jó messze vagunk). Ezek irányítanak minket. Ezt úgy is lehet mondani, hogy gondolattal semmit sem vagyunk képesek megmozdítani, de nélküle lehetetlen.
Előzmény: tigristomi (332)