Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.05.14 0 0 33
(Folyt.)

Nézem a könyvet - mintha a számok is meggyőzőek lennének az ál-Szuvorovnál, és a tekintélyes forrásokra a hivatkozások is megvannak adva, és a felhasznált irodalom jegyzéke is mellékelve vagyon. A repülőgépek, harckocsik, egyéb eszközök adatai is mintha ott lennének. Meg a számuk, összehasonlító táblázatuk a Szovjetunió és Németország tekintetében. Úgymond, itt van, hasonlítsátok össze. Jól van, hasonlítsuk össze. Ráadásul vessük össze a forrásokkal.
...És hírtelen kiderül, hogy a számok több helyen nem stimmelnek. Fel vannak cserélve! Méghozzá úgy, hogy eleinte észre sem lehet őket venni és az összehasonlítások is a Rezunnak megfelelő mederben terelik a témát. Ugyan úgy, mint a kártyajátékban. Van egy hatosod, pedig kéne egy adutt ász - semmi gond Némi kézügyesség, azaz tollvonás, és készen áll az, amire szükségünk van. És ami fontos - pontos a számítás. De most őszintén - az olvasók közül ki fog leülni egy asztalhoz, hogy ceruzával a kezében elkezdje átböngészni a szakirodalmat? Azok, akik így tesznek, már rég nem nyitják ki Viktor Szuvorov könyveit. Már jól ismerik a hamiskártyás trükkjeit. A könyvei a diletánsoknak szólnak, azoknak, akik ezt-azt tudnak a hadtörténelemből, de mélyebben soha sem néztek utána a dolgoknak. Éppen az ilyeneket lehet megfogni a pszeudo-igazságos és szenzációhajhász ,,felfedezésekkel" a háborúk történelmének terén.
Nem pazaroltam volna az időmet a hamiskártyás újabb leleplezésére, de még egyszer megpróbálom óva inteni az embereket, és fel akarom hívni figyelmüket erre az irodalmi ,,hol a pirosra". Annál is inkább, hogy a kezembe került B.Liddell Hart ,,Második világháború" című könyve.Aki nem tudja, hogy ki ez a szerző - ez egy angol katonatiszt és tekintélyes hadtörténész, akinek a két monumentális könyvét (a megnevezett, és a ,,Strategy: the indirect approach")tartja a szakma Nagy-Britannia hivatalos, második világháborúhoz kapcsolódó álláspontjának. Ezt az angolt, mint, mellesleg, a szintén katonatiszt és történész Kurt von Tippelskirchet, akinek a következtetéseivel Hart több pontban is egyet ért, semmiképpen sem nevezhetnénk a Szovjetunió nagy barátjának. Nos, a könyvhez írt kommentárokban a következő olvasható Rezun firkáiról:
,,...A V.Szuvorov ,,munkáiban" szereplő összehasonlítás - 23 ezer szovjet harckocsi a 3350 némettel szemben - semmifajta kritikát sem áll ki. Ezeket az adatokat a tények nyilvánvaló meghamisításával kapta - az egyik félnél a hadseregben található járművek teljes számát veszi alapul, a másiknál - csak az első vonal harckocsijait."
(Б.Лиддел Гарт. Вторая Мировая война. АСТ.Москва 1999г. Terra Fantastica. Санкт-Петербург, 868 oldal).
Ezekhez a számokhoz és ehhez a ponthoz még vissza fogunk térni, és majd alaposabban szeműgyre vesszük, de most egyenlőre csak megjegyezzük, hogy egy tekintélyes szakmunka V.Szuvorovot mindenfajta kertelés nélkül hamisítónak nevezi.

(Folyt. köv.)

Baromira nagy a szöveg, majd lassan haladok...
Előzmény: Zicherman Istvan (32)