Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.05.13 0 0 22
(Folyt.)

(Szuvorov) ,,Most pedig jusson eszünkbe, hogy még a XX. század végén sem rendelkezik a Szovjetunió egyetlen kilométer olyan úttal sem, amit a következő terminussal határozhatnánk meg - autósztráda. 50 évvel ezelőtt pedig szovjet területen főleg nem voltak autósztrádák. és egyetlen egy szomszédos ország sem rendelkezett 1938-ban autósztrádákkal. Viszont a következő, 1939-es évben, Sztálin a Molotov-Ribbentrop paktummal kettévágta Lengyelországot és közös határt állított fel egy olyan állammal, amely rendelkezett autósztrádákkal. Ez az állam a Németország nevet viselte."

Ó, hogyne. Mindez nagyon szépen hangzana egy balalajkás részeg medvetáncoltató muzsikokról szóló mesében, ésmég talán hihető is lenne, ha Rezun logikai láncolata nem épülne eleve téves, hamis és hazug állítások halmazából. Ráadásul nem furcsa - amiután feláll végre a közös szovjet-német határ, furcsa módon a SzU-ban leállítják a BT harckocsik gyártását, hogy elkezdjék az egyáltalán nem autósztrádákra való T-34 és KV harckocsik gyártását?

(Szuvorov) ,,Azt mondják, hogy a sztálini harckocsik nem voltak készek a háborúra. Ez nem így van. Nem álltak készen egy saját területen vívandó, védekező háborúra. Egyszerűen idegen területen vívandó harcokra készítették őket."

A tisztelt ,,stratéga" nem ismer egy egyszerű igazságot: egy hadsereg a háború megvívására kell, és nempedig támadó, vagy védekező háborúra önmagában. Aki erről megfeledkezik, és a hadseregét kizárólag támadásra készíti fel vagy az állam ,,honvédelmi doktrínáját", analfabetizmusa miatt, kiterjeszti a hadműveletek harcászati szintjére, az a jövőben a hadseregét a megsemmisülésre ítéli.

(Folyt. öv. Vége az első résznek).
Előzmény: Zicherman Istvan (21)