Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.05.13 0 0 20
(Folyt.)
(Szuvorov) ,,A szovjet harckocsik egyes típusai a nevüket a kommunista vezetők tiszteletére kapták: KV - Klim Vorosilov, ISz - Ioszif Sztalin, de a szovjet harckocsitípusok többsége olyan nevet kapott, amelyben benne volt a ,,T" index. Néha ez az index a ,,T"-n kívül tartalmazott egy másik betűt is: ,,O" (lángszórós), ,,B" (gyorsjáratú), ,,P" (úszó). Mellesleg, a Szovjetunió volt a világ egyetlen országa, amely tömegével gyártotta az úszó harckocsikat. Védelmi háborúban a harckocsinak sehová sem kell úsznia, ezért, amikor Hitler elkezdte a ,,Barbarossa hadműveletet", a szovjet úszó harckocsikat el kellett dobni amiatt, hogy azok alkalmatlanok voltak a védelmi háborúra."

Ami a ,,fölösleges, eldobott tankokat" illeti - korábban már értekeztem erről. Viszont arról, hogy az úszó harckocsikdöntő többsége a felderítő alakulatok állományában teljesített szolgálatot, Rezun úr vagy nem tud, vagy szándékosan hallgat. Ezenkívül, mit jelent ez a fogalom, hogy ,,azok alkalmatlanok voltak a védelmi háborúra"? Ha én jól értem, akkor Rezun szerint ezek a járművek ,,támadó háborúra" készültek? Aham, roppant logikus. Ezek szerint a kizárólag géppuskákkal vagy 20 mm-es ágyúval felszerelt könnyű, úszó harckocsik támadó hadműveletek végrehajtására, és az ellenséges védelmi vonalak áttörésére szolgálnak? Roppant szórakoztató.
Sőt, tovább megyek: az olyan idiótákat, akik azt hiszik, hogy védelmi harcban sehová sem kell úszni, és nem gondoskodnak megfelelő mennyiségű úszó alkalmatosságról, úszó harcjárművekről az ellenség kegyetlenül megbünteti ostobaságukért - megsemmisíti a hidakat és a folyóhoz szorítja őket. Így az utóbbiak vagy megsemmisülnek, vagy mindent elhagyva igyekeznek úszva menekülni.

(Szuvorov) ,,...a gyártásukat pedig azonnal leállítani, mint ahogyan a BT tankokét is".

Ezek szerint az úszó harckocsik és a BT tankok gyártását a SzU-ban azután állították le, miután támadás érte az országot? Ismét egy hazugság. A BT harckocsik gyártását 1940 szeptemberében állították le, mivel az üzemeket kezdték átállítani az új, T-34 harckocsik gyártására. A könnyű harckocsikat pedig továbbra is gyártották, mindössze a háborús körülmények között áttértek a T-40 úszó harckocsihoz képest jóval egyszerűbb és technológiai szempontból könnyebben gyártható T-60 harckocsira.

(Szuvorov) ,,A BT - maga a visszavonulás."

Istenem, mennyire szelektiv Rezun úr világa. Korábban még pont az ellenkezőjét állította. Ráadásul az jön ki, hogy a ,,PT" és ,,OT" harckocsik - ezek szerint - nem a visszavonulást jelentik, de a ,,BT" - már az?

(Folyt.köv)
Előzmény: Zicherman Istvan (19)