Nana__ Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2852
Szervusztok,

Segítséget szeretnék kérni.

Szükségem van egy porszívóra, ami strapabíró, tartós (ezalatt azt értem, hogy 3-4 évet kibír).

Nyolc macska mellé (a gyereket meg sem említem, 2% koszt sem csinál ehhez képest), megközelítőleg 100 nm területre, napi/heti használatra, megesik, hogy sokáig nincsen kedvünk porszívózni, olyankor nagymennyiségű por/szőr halmozódik fel. Ill. macskaalomszemcsék, ami kemény, nehéz.

Szívesebben használnék porzsák nélküli porszívót, mert a porzsák megvásárlása, ürítése gyakran hetekre (ezt csak a fórumra írom, de valójában akár tovább is) megakasztja a folyamatot. :(

Keményburkolatos a lakás, szőnyegeink kicsik vannak, vagy vékonyak, azokhoz nem kell semmi extra, ugyanakkor a kárpitfelületeket is jó volna vele pucolni. Azt hiszem, ez sem extra.

Nagyon fontos az erős fém cső, és hogy a zugokhoz (zegzugos a lakás, telepakolva), jól hozzá tudjak férni. Amennyire lehet, a nagy szívóerő...

Nem vagyunk sem allergiásak, sem pedig tisztaságmániások, tehát minimális mennyiségű por visszaszivárgása a légtérbe nem zavar, HEPA szűrő, egyéb extrák nem érdekelnek. Minél egyszerűbb, annál jobb.

Ami érdekes, hogy könnyen legyen üríthető. (Ha olyankor sok por távozik, az se baj, ki tudok menni vele a teraszra.)

Nade. Sajnos az utóbbi időben vettem egy, a nevére sem emlékszem, porszívót, sürgősen, és gazdaságosan - képzelhetitek. Régen lehetett ilyet csinálni és porszívózni egyszerre, hát ez most nem jött be, mindenesetre a férjem szívbajt kap, ha két hónappal később nagyon sokat adnék egy másikért. Olyan 40-45k (szívem szerint inkább 30) lenne rá.

A korábbi tapasztalataim alapján a Samsungokat szerettem nagyon. Jó szolgálatot tettek, ameddig működtek, élveztem velük a munkát, de az gyanús, hogy ez sosem tartott 1,5-2 évnél tovább. Sem drágább, sem olcsóbb típussal. Igaz, minden esetben megvolt az esélye, hogy talán minimális víz okozta a bajt... A febe tudja.

Most nem akarom elkapkodni, van is (kár, hogy nem szív).

A korábbi Samsungom fémcsöve megvan, tehát ha pl. műanyagcsöveset ajánlotok, amihez illeszkedhet/illeszkedik (ehhez nyilván meg kell mérnem az átmérőjét...), akkor az is jó lehet.

Kérdésem is van: régebben sok olyan készüléket láttam, aminek a portokja a cső melletti kis palackformájú izé volt, volt is ilyen, 2 db nálam kölcsönben és nagyon kényelmes volt, most viszont ezeket a kerek, közepükben szűrőt tartalmazó tartályokat látom, ami azért ijeszt meg, mert az én olcsó vackomban van ilyen és ez, konkrétan, nem túl jó. Ezeknél a tartályoknál mire kell figyelni?

Kompromisszumot tudok kötni a porzsáknál, ha legalább textil van hozzá, ill. esetleg az árnál, ha valami nagyon-nagyon jót javasoltok, de nekem ennél sokkal többet azért sem ér, mert nem a háztartás a kedvenc elfoglaltságom, tehát nem szeretnék befektetni monjduk egy Miélébe. (Ha szeretnék, egyszerűen tudnék dönteni.)

Tehát. Adjatok tanácsot, mert olvasgatok, visszafelé is. Nézegetek honlapokat is, de a műszaki specifikáció alapján nem tudom eldönteni. Abból nem derülnek ki a valós tapasztalatok.

Köszönettel,
Nana__