Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 62
Idézet (egy olvtárstól aki azóta eltünt nickestűl) :

"Daniken írt a Sötét kőkorszak című könyvében azokról a régészeti leletekről és ókori írásokban fellelhető szövegekről, amelyekből talán arra a meghökkentő tényre következtethetünk, hogy valaha a Földön óriások éltek.

Pl. Larson Kohl német antropológus 1936-ban Közép-Afrikában, az Elyasi-tó partján óriási emberi csontokat talált. Königswald és Weidenreich német paleontológusok a 30-as évek végén hongkongi patikákban több óriás emberi csontot fedeztek fel. Denis Saurat prof. Észak-Afrika különböző helyein nemcsak az óriások csontvázát találta meg, hanem azokat a kőeszközöket is, amelyek egy óriás markába illettek.

A dél-afrikai Transvaalban talált óriáscsontvázak szintén a tudomány nyitott kérdései közé tartoznak.

Nyugat-Európában is találtak óriásmúmiákat (cherch-i lelet). Kínában is hasonlókat tártak fel az elmúlt években.

Énok próféta apokrif könyvében arról tudósít, hogy az istenek nemzetsége óriásokból áll. Az amerikai jövőtudományok professzora, Hurtak professzor is sokszor hivatkozik Énok próféta "óriás" leírásaira.

Báruk apokrif könyve még az óriások számát is közli, akik az Özönvíz előtt éltek: 4.090.000.

A Bibliában Mózes I. könyve 6/4 fejezetében így ír: (Dávid-Góliát történetnél)

"Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még akkor is, amikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz és azok gyermekeket szülének nekik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak." (Károli Gáspár fordítása)"