Mungo Creative Commons License 2008.05.08 0 0 47749

Ha két konkurens elmélet van, akkor azok közt csak a megfigyelések dönthetnek.

 

A problémát az okozza, hogy a DVAG-ról szóló elmélkedés egyáltalán nem jutott el az elméletnek nevezhető szintig. Jelen pillanatban Astrojan mester hablatyolt valamit arról, hogy a DVAG áramlik az anyag felé, minden irányból, azaz az anyag nyelője a DVAG-ak, ha ezt egy másik anyagi test közelébe helyezed, akkor "leárnyékolják" egymás elől ezt az áramló közeget és ezáltal jönne létre a nyomó gravitáció.

Miközben ennek az áramló közegnek nincs viszkozitása, viszont kellene legyen impulzusa, kis része nyelődik el az anyagban és valamiért mégsem exponenciálisan csökken a fluxusa, hanem marad a szép négyzetes összefüggés. Az általam forszírozott eset egyszerűen csak arra jó, hogy az egyik oldali DVAG áramlás kizárásával be lehessen paraméterezni magát a DVAG-ot.

De belátható, hogy ez nem megy, mert magának az elnyelési mechanizmusnak nincs kidolgozva a matematikája, magyarán csak rizsázni lehet róla, de kvantitatív eredményt nem tudsz kicsiholni belőle.

Ezzel az erővel a láthatatlan, mindenüttjelenlévő rózsaszín egyszarvú átható pillantása is okozhatná a szívó-nyomó gravitációt és ezt is nevezhetnénk ezen az alapon egy versengő "elméletnek".  :o)

Előzmény: Arilou (47745)