myb-soft Creative Commons License 2008.05.06 0 0 20805

Sziasztok!

 

Így rögtön elsőre tanácsért jövék, ha tudtok esetleg gyakorlati rúgást adni nekem...nem tudom hogyan induljak el, de már sajna muszáj lépnem. Elváltam 2002-ben, szépen, közös megegyezéssel ( ekkor már két éve nem éltünk együtt - így könnyű volt) de mivel a volt férjem mindig is egy kötelezettségkerülő alak volt, természetesen csak valami mondvacsinált tartásdíjat rögzítettek. ( 12.000 Ft )  A bírónő kérdezte is , hogy jajj szegény munkanélküli ember, meg tud majd élni? ( két műszakot nyomott akkor nyomdászként - természetesen bejelentés nélkül..szóval volt pénze rendesen) én meg is jegyeztem : mondja bírónő, nem mindegy mit írunk le, úgysem fogja ezt sem fizetni..

Így is lett..azóta nagy ritkán - szülinap, karácsony, húsvét  - elviszi egy hétvégére a gyereket, akkor ad neki némi aprópénzt és ennyi. Viszont engem meg a legutóbbi élettársam belevitt egy lakásvásárlásba, az én nevemen, mivel nekem volt rendes jövedemem - aztán rámhagyott még ezen kívül egy rakás adósságot, az ő hitelét amiben kezes voltam, az autót - amit visszavett a bank, de maradt rajta jócskán..illeték stb. Levonult vidékre, hogy majd üzletet csinál...persze nem lett belőle semmi, most visszajött pénz, munka nélkül pluszként a nyakamra...

 

A fiam ma 13 éves, és már szeretnék neki nyugalmat. Úgy volt, hogy az élettársammal megszakítottuk a kapcsolatot, mikor levonult vidékre. De a kedves családja visszavarrta a nyakamba, két hónap haladékot adtam neki, hogy találjon itt újra munkát, keressen pénzt és költözzön el. Február óta itt van a nyakunkon és már végrehajtások sorát nyögöm, amiből nagyon elegem van. Kirakni nem tudom hová..állítólag OVB-nél képzik brókernek..aki tudja mi ez, gondolom sejti, hogy abból sosem lesz rendes lé..

 

Szóval oda jutottam, hogy a gyerekemnek már az is gond, ha az ebédjét kell befizetni, vagy a bérletét kell megvenni. Hó végén meg már a kaja is veszélyben forog, pedig a főállásomban jól keresek és azóta mellékállásom is van..éhbérért. Mégsem elég semmire.

 

Összesítve, oda jutottam ,hogy szeretném végre igénybe venni a gyerektertást, csak nem tudom, hogyan indítsam el az eljárást. A volt férjem lakóhelyének megfelelő bíróságot kell felkerenem a listával melyen szerepelnek a volt férjem által most bitorolt dolgok, ez ugye vicc? Mert ennyi információt találtam csak a témában..