zeno74 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 307
Meglepve tapasztaltam, hogy ismét koncepció váltás történt főterünkkel kapcsolatban. Bizonyára az arra közlekedők észrevették már, hogy a Gasztro udvar új helyre kerül elhelyezésre. Két forgalmi rend változás és új parkolási elgondolás után az alig pár hónapja kijelölt parkolórészre telepítik a nem túl mutatós bódésort.

Ez után felmerül bennem a kérdés, hogy a várost üzemeltetőknek van e egyáltalán pár hétnél vagy talán pár hónapnál hosszabb távú elképzelése a tér hasznosításával kapcsolatban. Most talán a Szentháromság szobor körüli térnegyedet nyilvánítják parkolóvá!? Ez amolyan vetés forgó rendszer lenne és legközelebb pedig a Polgármesteri Hivatal előtt i rész vállik majd parkolóvá!?

Valamit az is felmerül bennem, hogy hol vannak a Tisztelt Városvédők akkor amikor például könyves sátrat telepítenek lakókocsival és áramfejlesztővel együtt a térre hetekre, vagy farostlemezből eszkábálnak a térre bódésort Gasztro udvar címén.

Ilyenkor miért nem lépnek fel, olyan erős vehemenciával mit a főtéri épület építésénél. Ez nem zavarja esztétikai érzéküket!? Különben itt kívánom megjegyezni a főtéri épület kapcsán, hogy nem látok sok változást az először papírra álmodott és a megépült épület között. Ha csak nem annyit, hogy ebben a homlokzatban benne van az adófizetők 2,5 millió forintja.