Tecs Creative Commons License 2008.05.04 0 0 36122

Részletek az új miniszter, Székely Tamás életrajzából:

 

"1979-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát, 1983-ban tett sebész szakorvosi vizsgát.

"2000-ben érsebész szakorvosi képesítést szerzett."
"1979-1982 között a Tatabányai Megyei Kórház, 1982-1985 között a budapesti Károlyi Kórház segédorvosa volt. 1985 és 1996 között a fővárosi Balassa János Kórház alorvosa, majd főorvosa, később kórházigazgatójaként tevékenykedett."

 

Ez a kormány sem tud átlépni a saját árnyékán, mint ahogyan elődei sem voltak rá képesek. Ez a kormány is csak orvost tud elképzelni eü. miniszternek. Ez a beidegződött baromság még a Rákosi pajtás-féle munkafrontos korszakból származik. Akkoriban közlekedési miniszternek csak villamoskalauz, nehézipari miniszternek csak öntőmunkás, könnyűipari miniszternek csak szövőnő volt alkalmas. Kádár alatt már elértük, hogy néha már egy-egy mérnökből is miniszter lehetett.

 

Valószínűleg az idejárók többsége szerint is így van rendjén: az "egészségügyhöz" az orvosok értenek a legjobban :o)

 

Nos, Székely urat nem ismerem, következtetéseimet életrajzi adataiból vonom le.

Végzése után kb. másfél évtizedet töltött el gyakorló orvosként csupa olyan tevékenységgel, amely mostani miniszterségéhez tök felesleges. Úgy is mondhatnám, hogy életéből kiesett másfél olyan évtized, amelyet ha egészségszervezési, pénzügyi, menedzseri vagy bármilyen államigazgatási állásban tölt, akkor annak tapasztalatait most hasznosíthatná. Sebész és érsebész szakorvosi képesítésének megszerzésébe hosszú éveket és rengeteg energiát fektetett, és most a kalapja mellé tűzheti, mert a miniszterek ritkán szoktak a hivatali asztalukon eret operálni.

 

Pazarlásnak tartom, hogy olyan 53 éves emberből lesz miniszter, akinek a miniszteri tevékenységét segítő szakmai gyakorlata egy harmincvalahány évesével egyenlő, de aki -- korából következően -- már valószínűleg kevésbé dinamikus és munkabíró, mint volt saját harmincas éveiben.

 

Még egyszer mondom, hogy Székely urat nem ismerem, kritikám a jelenségre vonatkozik.