4125 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1213

Kedves gépdoki!

 

Arról nem írsz, hogy hogyan lehet egy ismeretlen márkából ismert, ha senki ne vásárolja meg őket, tehát bizonyítási esélyük sincs más márkáknak, és itt nem a florabestről beszélek, a stihl hogyan tört be a piacra??? ingyen adta a gépeit :-)

Saját véleményem szerint, (volt a kezemben florabest fűrész, bár nem szedtem szét és hasonlítottam össze az alkatrészeket egy mcculloch-éval) egy ilyen árkategoriájú, gépet nem érdemes más gyártósoron, esetleg máshol gyártatni, hogy egy kicsivel lecsipjenek az alkatrész előálítási költségén.

a gépet kivülről ugyanolyan minőségünek itélném meg mint a mcculloch ugyanezen gépét.

ha rosszabb minőségű alkatrészek lennének benne akkor miért kéne ráragasztani a husqvarna matricát a gép tetejére?  ez a husinak is csak rizikó lenne.

árulhatnák, a gépet tiszta florabestként is, ha jól tudom nincs a fleurelle gépeken mtd matrica, és még sok mtd gépet lehet megvenni más márkanév alatt, vagy némelyiken csak tipusszám olvasható, de márka nem.

ráadásul nem nagy kunszt egy kicsit más designal piacra dobni, és akkor már tényleg moshatná a kezét a husi.

 

szerintem sokkal inkább az a szitu, hogy ez a tipus nem igazán eladható mcculloch név alatt, ezt a tipust pár éve közel 100 ezer huf-ért árulták a barkácsáruházak őket, most már náluk is a 70 ezres kategoriába tartozik, ennyiért már inkább más márkáknál keresgélnek az emberek, akár nagyobb teljesítmányü gépet.

így a husi nem zárkozott el az elől sem, hogy más máskanév alatt dobják piacra őket, diszkont áruházlánci áron, más márkanevek alatt is árulnak mcculloch gépeket.

sajnos egyébként magyarországon elég sok gépet lopnak el, ezért sokan erre is gondolnak gép vásárlásakor, ezért választják az alacsonyabb arú és viszonylag jó gépeket.

 

egyébként szerintem az átlag fórumozó nem ipari gépet keres, hanem hobby-farmer kategoriából szeretne vmit választani, ezért ajánlottuk nekik ezt a gépet, ők egyébként is ebben az árkategoriban gondolkoztak, max egy husi 136-ost vettek volna, ami ugyanezen elv alapján készülhet gyengébb minőségű alkatrészekből.

 

a kertgép topicban nemrég pont a GGP gyártmányokról volt szó, ha jól tudom ők sem adják a nevüket az álatluk gyártott, legolcsobb nagyáruházi gépekhez, amiknek már tényleg megkérdöjelezhető a minősége.

 

 

Előzmény: gépdoki (1211)