neho Creative Commons License 2008.05.03 0 0 20892
A már említet automata klímáról néhány szót /ha már én is védtem eddig/,

Szóval amennyire jónak találtam télen, most azt veszem észre, hogy klíma használat mellett valóban, mintha furcsán viselkedne a hőfokszabályozó valós /klíma használat mellett/. A multkor azt tapasztaltam, hogy 20 fokra állítva - szerintem már ez is igen alacsony érték, ha valóban ezt érzékelné - nem hűtött hatékonyan /pedig nem vagyok egy jegesmedve alkat/ és olyan 18 fokra állítva hozta az elvárt klímát. Persze nincs ezzel gond, de ezek a hőfok beállítások valóban nem tükrözik a valóságot.
Lehet, hogy alacsonyan van az érzékelő?
Ez a múlt hétvégén történt a Közép Európa Rallyról, Veszprémből haza felé jövet, szombaton, szerintem 22 foknál nem lehetett több kint, de az ablakon betűző nap azért erre ráerősített. Talán ilyen körülmények között 20 fokra állítva már illet volna hűtenie.

Tegnap pedig azt tapasztaltam, hogy klímával 20 fokra álítva, igaz, hogy a garázsból elindulás után, de akkor is LANGYOS LEVEGŐT fújt. Lecsavart hőfokkal, 15,5 klíma nélkül jobb klíma állt elő, mint 20 fokon klímával?!?

Nem biztos, hogy rosz csak ez már tényleg megszokást igényel, bár az is lehet, hogy amikor valóban és úgy igazán meleg lesz kint másként fognak ezek az értékek lecsapódni. Az valószínű, hogy nem a kompresszorral van gond, mert Lo állásban lefagyasztja a szemöldököm. Vagy a manuális klímákhoz hasonlóan először le kell hűteni lo fokozaton és utánna ráállítani a kívánt értékre?

Na majd meglátjuk, azért még nem török pálcát felette, mert amennyire emlékszem nekem eddig minden digit klímával volt nyűgöm, de még a lakás Splittel is