radio100jozsi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 10551

Tegnap mentem Csévharasztról Biatorbágyra és vissza az M0-áson. Ja csak akkor megyek arra, ha kamionstop van. Lehetett is haladni 80-al, így 1 óra volt az út.

Viszont sajnos a külföldiek semmibe nézik a 80-as táblát, alapból 100-120-al döngetnek rajta, persze rendőr sehol, meg nem láttam a fix sebességmérőket sem (nincs is itt?).

Az M6-os bekötésnél viszont tetszik az új beton pálya, na ilyennek kéne lennie a régi M0-nak is végig. De a legjobban szembetűnő továbbra is az új M0 (M5-4), és a régi M0 között van, mint ha nem is azonos úton mennénk.

 

Az M0 végétől a régi 1-es út Biatorbágy felé az M1-es felüljáróig 2*2 sávosra átépítve, és a domb közepén van egy 2*2-sávos körforgalom. Jött a szélsőben egy autós, és a körforgalom bejáratánál berántotta elém a kormányt a belső sávba, amiben haladtam, nem fogta fel, hogy itt 2 sáv megy körbe. Persze utána kiérve a körforgalomból sem volt hajlandó sem nyomni a gázt még tovább az emelkedőn, sem kimenni a szélső sávba. 

 

Ja még visszakanyarodva a morálhoz, hazafelé az M5-ösön egy robogó haladt a szélső sávban, de ami még borzalmasabb, hogy 2 hete a 4-es autóúton Üllő csp után Pest felé ahol 110 km/h a tempó, egy kerékpáros kerekezett a szélső sávban, és ez kemény autóút, ahol van aki 140-150-el is halad.

 

Monoron a körforgalom továbbra sem épül, pedig az ünnepek miatti végeláthatattlan sorok miatt a 4-esen nagyon kellett volna.