Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 115

Mirdad!

 

A rejtett, vagy titkos irodalom meghatározása tökéletes. Vegyük figyelembe. ami nekünk természetes, az sokaknak érthetetlen, és emiatt mesés, kitalált.

 

 

Amikor az apokrifokról beszélünk, valóban nem csupán egy irodalmat értünk,lényegében egy tudást, egy gondolkodást mely rámutat Jézus "nem evilágból való vagyok"kijelentésének magas misztériumaira.

 

E misztériumok, megelőzik Jézust, de nem elvéve tőle a misztérium ismeretét. Fontos megértenünk. Jézus egy kiemelkedő tudója és alkalmazója volt az elveszett tudásnak, melyet egy még nem egészében tisztázott mozgalom mellé állított.

 

Erről most nem szólnék.

 

Beszélnék Jung elméletéről. Kifejti az archetipus, ősi Héroszok jelentős hatását az emberi gondolkodásra, tudatra, e Héroszok egyike volt Jézus is. Ismeretük, tudományuk képezi az emberi tudás elfeledett részét, e tudás közvetítője volt az elcsépelt frázissá degradálódott mellérendelt Prometheus. Valóban a név itt mellékes, és nem is azt jelenti amit értünk alatta.

 

A szavak, mint jelek, miknek azonosságai nincsenek, és melérendelésük tárgyak és fogalmak értelmezésére, totális csődöt mutatnak. E napokban már bizonyított, hogy valóban másként gondolkodnak a népcsoportok.

 

Ismeretünk és szavaink nem elégségesek az elveszett tudomány megismerésére. Van, és létezik egy nyelv, egy rendszer, mely ( egy tárgy is lehet)) mely mint katalizátor egybeönti az emberi és az isteni fogalmakat. Az isten nyelvéről beszélek.

E fogalmak kimondása, megértése a "közvetítő" nélkül lehetetlen. Emiatt a" Közvetítőt" kell elsőként megtalálni.

stb.

 

Sine ira et studio

Yuz Asaf