szpsz911 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 9

Na voltam ezen a teszten, de sokkal okosabb nem lettem.

Ha nem untatok senkit vele, megírom az egész történetemet, hátha "sorstársakra" és ezen keresztül ötletekre találok.

 

Én soha nem voltam allergiás (illetve de, általános negyedikes koromban nyers, friss gyékénnyel játszva ödémás lettem, de ezen kívül semmi) Eltelt huszonsok év és tavaly ősszel jött, hogy éjjelenként elkapott a tüsszögés és úsztam a takonyban, 10-15 zsepi fullrafújva. Aztán ez elmúlt, idén januárban egy influenzából visszamaradt egy makacs orrdugulás. Nasivin függő lettem, ha nem cseppentettem, akkor zéró levegő az orromon át. Két hónap után elmentem fülorrgégészhez. Ő azt mondta, hogy semmi extrém bajom nincs, csak vérbő az orrnyálkahártyám. Aeriust és kalciumot javasolt. Ettől két hét alatt megszűnt az egész. A gyógyszerrel leállva azonban visszajött. Visszamentem a doktornőhöz, ő azt mondta, hogy szedjem tovább az Aeriust. Ez kb egy hónapja volt, most ott tartok, hogy szedem, ettől van szaglásom és kapok levegőt, de néha-néha azért orrhang és egyik-egyik orrlyuk dugulás van, de legalább élhetővé teszi a mindennapokat.

Tegnap este megvolt a teszt, az a bizonyos sok cseppecskés, karon megfigyeléses.

Igaz, hogy mivel nem mondta senki, ezért az Aeriust nem hagytam abba, tehát ez módosíthat a leletemen. Csak a kétféle "atka" mutatott allergiás reakciót. A slágerek, a parlagfű, meg egyéb pollenek nem.

Itt ugyancsak az Aeriust javasolták, meg az egyébként szinte hatástalan Nasonex spray-t.

Annyit mondott a fószer, hogy ha sokáig nem változik a helyzet, akkor alaposabb vizsgálatot érdemes végeztetni.

Ami fura viszont, hogy az egész orrdugulásom és orrhangom teljesen megszűnik, amikor futni megyek, tehát aktívabb a vérkeringésem és a légzésem.

Járt valaki hasonlóan?

Előzmény: szpsz911 (3)