Törölt nick Creative Commons License 2008.04.27 0 0 8883
Május 1-től szigorodnak a közlekedési szabálysértési bírságok. Mélyen a pénztárcába kell nyúlnia annak, akit szabálysértésen kapnak.
Persze, persze, javítani kell a közlekedési morált.
De a kritikán aluli utakról, a sokszor értelmetlen "tábladzsungelekről", országutakon az útépítés után az útszélén hagyott sebességkorlátozó táblákról stb. megint nincs szó.
Pedig szerintem a közlek.morál javítása abból is áll, hogy megfelelő infrastruktúrát biztosítanak a normális, biztonságos közlekedéshez. Mert az nem megoldás, hogy egy országút már - asszem - több mint egy éve 60-as táblákkal van tele, de max. két havonta bukkannak fel útépítők. Úgy nem lehet megfelelő infrastruktúrát kialakítani, hogy a betömött kátyúkat a következő évben újra kell foltozni, mert képtelenek normális munkát végezni. Ezzel most nem az útépítőket akarom kritizálni, mert nem tudom, hogy ki(k)nek a hibája, hogy sorozatosan trehány munkát végeznek.
Szokták volt mondani, hogy az állam korrupt, meg rossz gazda. Nem, az állam egy rakás szar... lenne... ha az állam egy létező személy lenne. Ehelyett azonban az állam vezetői szarok. Egy rakás ostoba barom...


Egyébként ki dönti el (ha egyáltalán el lehet dönteni), hogy a piroson áthajtás miért történt. Mert a KRESZ ugye azt mondja, hogy ha a kereszteződés előtt (amikor a lámpa sárgára vált) biztonságosan megállni már nem lehet (vagyis erősebb fékezés nélkül), akkor tovább kell haladni. Na de az emberek ezt máshogy ítélik meg. Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy még meg tud állni (azt esetleg rájön, hogy kicsit mégis jobban kell fékezni), valaki meg azt, hogy már nem. De "rosszul" méri fel, és mielőtt áthalad, a lámpa pirosra vált. Velem is előfordult. Én úgy ítéltem meg, hogy meg tudok állni. Az anyósülésen apám azt mondta, hogy még átmehettem volna. (Persze előre tényleg nem tudom eldönteni, hogy valóban meg tudok-e állni úgy, ahogy én azt gondoltam). És nem azért mondta, mert ő sportot űz a sárgán/piroson való áthajtásból, hanem mert úgy ítélte meg, hogy még belefért volna.
Egyébként ezt a problémát a közlekedési jelzőlámpák megfelelő összehangolásával szerintem könnyedén meg lehet(ne) oldani.