Imre74 Creative Commons License 2008.04.26 0 0 57

Helló!

 

Nem egészen arról van szó, hogy 2 percet nyerjél az úton. Ha jól emlékszem másik topikból, Nick nap mint nap Tatabányáról Budapestre jár dolgozni egy YBR125-el. Nekem is ilyen volt, én csak az Árpád hídon jártam át minden nap, de mégis folyamatosan életveszélyben voltam, mivel a hídon az autósok átlagtempója minimum 120 km/h, nekem pedig át kellett mennem a külsőből a legbelső sávba, mivel én marha arra lakom. Ezt kissé nehéz kivitelezni egy olyan motorral, aminek 90 a vége, ráadásul 80-tól alig gyorsul. A híd 2 kilométere alatt 1900 métert hátrafelé néztem, nehogy átmenjenek rajtam. Nem hiszem, hogy az autópályán jobb lenne a helyzet. CsA is arra panaszkodott, hogy a teherautók letolják a szimpla országúton. Mitől lenne jobb egy autópálya?

A hitel megoldás arra, hogy ne egyösszegű nagy kifizetés terheljen. Természetesen többet kell visszafizetni, de ha adott esetben az adott típus nem kapható később, ráadásul a hasonló kaliberűek is 300-400 ezerrel drágábban kaphatók, akkor szerintem megéri inkább most hitelt felvenni, a végére még mindig olcsóbb, és előbb jutottál a motorhoz. Ráadásul a gépjárművek (motorok) hitele THM szempontjából egész kedvező.

Nem azt írtam Nick-nek, hogy mindent adjon fel ennek érdekében, hanem azt, hogy gondolja át a dolgot, érdeklődjön, hogy mibe kerülne a váltás és a családdal egyeztetve számoljon, hogy belefér-e a költségvetésbe plusz kiadás.

Az én esetemben a plusz sebesség és a plusz gyorsulás igenis életmentő, és hangsúlyozom: nem arról van szó, hogy hamarabb beérjek a munkahelyre. Tény, hogy vannak fontosabb dolgok, amire a pénzt tudnám költeni, de még mindig jobb havi 14-et fizetni, mintha átmennének rajtam (nem részeg IFA-s, mert az nem megy 90-et se, inkább egy 20 éves sofőr BMW-vel) és szerencsés esetben tolókocsiban nézhetném a gyerekem fejlődését.

Ettől fűggetlenül Nick elég nagy hozzá, hogy tudja mi kell neki, és milyen lehetőségei vannak. Én most is csak azt mondom, hogy menjen be egy kereskedésbe, kérdezze meg, hogy mit kéne fizetni havonta, és beszélje meg otthon, hogy megoldható-e a fizetés.

A fontossági sorrend első helyén nálam az életben maradás áll, legalábbis egyenlőre, és ennek érdekében minden követ megmozgatok.

 

Mindenkinek balesetmentes közlekedést!

Imi   

 

Előzmény: Mikkancs (55)