Arilou Creative Commons License 2008.04.26 0 0 47335
Igen, én is ilyesmire gondoltam. De akkor van két probléma.

Mi szűri ki a gravitonokat? Nyilván főként az atommagok, hiszen azok adják a tömeg nagy részét. Csakhogy az atommag tömege és keresztmeteszete nem egyenesen arányos. tehtá pl egy 2-szer nagyobb átmérőjű atommag 4-szer több gravitont szűr ki, a tömege viszont 8-szor nagyobb. Így nem fog kijönni az erő és a tömeg arányossága.

Meg van egy másik gond is. Honnan erednek ezek a gravitonok, és hogy lehetséges, hogy a tér minden pontjában izotróp az áramlásuk iránya? Ha pl az univerzum egy gömb, és annak a széléről áramlanak befelé, akkor csak a gömb középpontjában lesz olyan helyzet, hogy minden irányból egyforma sűrűségnem érkeznek.

Ha viszont minden pontban mindenfelől érkeznek, akkor az valami olyasmit feltételez, hogy a gravitonok folyamatosan keletkeznek a tér minden pontjában, és onnan izotróp módon áramlanak szét.

De akkor szerintem matematikailag valami olyasmihez jutunk, mint a hidrosztatikai nyomás a folyadékokban. Az viszont nem préseli össze a testeket, hacsak nem tapadnak egymáshoz eleve hézagmentesen.
Előzmény: HondaVuk (47333)