HondaVuk Creative Commons License 2008.04.26 0 0 47333
Én már kértem tőle matematikai modellleírást, de még nem kaptam. Lehet, hogy nincs is? De milyen gravitációs modell már az, amelyiknek nincs kidolgozva a matematikája? Tehát nyilván ki van, csak úgy néz ki, hogy erősen titkolják valakik. De kik? Biztos a szabadkőművesek! :)

Végiggondoltam a dolgot és az alábbiakat tudtam leszűrni:

- A modell dolgozzon elemi, kis átmérőjű és mélységű körlapokkal, amelyek merőlegesek a vizsgált objektumra (amire ható vonzóerőt számoljuk) - ez csak az egyszerű számítás miatt kell, persze integrállal ki lehet számítani tetszőleges testre. Nyilván ez elhagyható, de bonyolultabb lesz látni.
- Egy ilyen körlap nyilván kiszűr valamennyi gravitont. De mennyit? A kiszűrt gravitonok mennyisége nyilván arányos valamiképpen a körlap anyagának tömegével. Nyilván egy graviton minél vastagabb anyagon megy keresztül annál jobb eséllyel nyelődik (árnyékolódik) le, továbbá ugyanez igaz a sűrűségre is. Ezek onnan jönnek, hogy a gravitációs erő arányos a tömeggel, azaz akár a tárgy sűrűsége nagyobb, akár a vastagsága, mindenképpen nagyobb gravitáció erőnek kell fellépnie.
- Nyilván a távolsággal négyztetesen kell arányosnak lenni, mert a jelenlegi modellek is ezt mondják (newtoni modell), meg így is mérjük. Ezt ez a modell úgy kezeli le, hogy nem a távolságtól teszi arányossá, hanem a kitakart felület nagyságától (a látszólagos nagyságtól). Ez is ugyanazt az eredményt adja, hiszen a testet kétszer távolabb helyezve negyed akkora lesz a látszólagos felülete.
Előzmény: Arilou (47331)