syllus Creative Commons License 2008.04.26 0 0 topiknyitó
A Napló riportere, Papp Gergely kézbesítette az ír gázolónak azt a levelet, amelyben a magyar állam értesítette, hogy börtönbe kell vonulnia a nyolc évvel ezelőtti leányfalui gázolás miatt.

 

Ehhez gratulálok, mint újságírói sikerhez, de arra azért kíváncsi vagyok, hogy a minisztériumnak miért kell egy újságíró segítsége egy hivatalos dokumentum külföldi kézbesítéséhez?!

 

A cikk:

 

LEÁNYFALU–DUBLIN – Akárcsak az amerikai filmekben! A Napló riportere, Papp Gergely kézbesítette az ír gázolónak azt a levelet, amelyben a magyar állam értesítette, hogy börtönbe kell vonulnia a nyolc évvel ezelőtti leányfalui gázolás miatt.

 

 

A férfi eddig arra hivatkozott, hogy nem tud az ítéletről. Így új esély nyílt arra, hogy megbüntessék a két kisgyerek, Marci (†4) és Petra (†2) gázolóját.

Mint megírtuk, Ciarán Tobin (41) még a büntetőeljárás ideje alatt hagyta el az országot.

Írország pedig nem adja ki a férfit Magyarországnak, arra hivatkozva, hogy Ciaránnak nem tiltották meg a magyar hatóságok, hogy elmenjen.

Egyeztettem az igazságügyi minisztériummal, és mondtam, én szívesen elviszem a hivatalos papírokat. Dublin melletti lakásán adtam oda Ciaránnak a levelet. Csak amikor már átvette, akkor vallottam be, hogy újságíró vagyok. A felesége kirontott a házból, s azt mondta, ne zaklassuk őket, ez egy baleset volt, és már vége – mesélte a Blikknek Papp Gergely riporter.

Tóth István, Zoltaiék ügyvédje szerint a gázoló már nem hivatkozhat arra, hogy nem tudja, hogy három évre börtönbe kell vonulnia.