Hello,
Köszönöm a szakértést.
Hát ez a gond. Szó ami szó, tényleg úgy tűnt, hogy nagyon beszívja az anyagot a fa, pedig alig tettem hozzá higítót, a felület lenolajjal be volt eresztve. 1 litert vettem az lga35-ből, még 2 deci van belőle.
Az fedőt is megvettem, az persze az Lba83, örültem, hogy legalább ez van. A közelben két viszonteladó volt megjelölve, az egyiknél semmi, még higító sem volt csak rendelésre jövő heti szállítással, a másiknál meg már nem is mertem extrákra gondolni.
Az lga 83-at visszaviszem, megpróbálom becserélni lga 231-re. az edzőjével együtt.
Ma átcsiszoltam 300-as papírral, és meg vagyok lepődve, hogy ilyen felületet házilag lehet csinálni. Nem mondom, van egy pár tenyérnyi terület, ahol a csiszolópor letapadt (fehérebb) mert ott gyakorlatilag elfogyott a lakk a fa felett, de 95%-ban rendben van a felület.
A fő kérdésem az, hogy azok a tenéyrnyi helyek bezevarhatnak-e nagyon a fedőlakkozásnál. Érdemes lenne még egy rétegben rámenni a maradék alapozóval, meg persze vennék az általad ajánlott 43B-ből, hogy kiadjon egy teljes réteget, vagy nincs akkora jelentősége, hogy amiatt még egy réteget felvigyek. Tökéletes eredményt szeretnék, hogy az elkövekezendő 10 évben a lakkozással ne legyen gondom.
Nem gondoltam volna, de ha jól összeszámolom, bizony 6-7m2 van ez az ajtó +tok. Ahhoz képest , nem is sok az az 0.8 liter alapozó amit elhasználtam ebből a gyengéből.
A nem tudom, hogy a 150 ml/m2 az alapozó+edző keverékre vagy csak alapozó térfogatra vonatkozik, --mert ugye 1l alapozó az edzővel együtt 1.5 liter--?
Egyébként le vagyok döbbenve attól, hogy a betétek mart bütüs részén, amik nagyon szívják alakkot, milyen felületet tudtam csinálni. Ezekre a helyekre jó vastagon szórtam, és rendkívül egységes sima felültet kaptam, mintha műanyagból lenne a betét olyan kellemes viaszos sima tapintású lett. Azt hittem ilyen felületet csak nagyüzemben lehet csinálni.
Az árak itt 1680 az lba35, az edzőnek literje 2400 az lga83 2050, a higító 1240.