Gézoo Creative Commons License 2008.04.25 0 0 47256

"Nem azt mondtam, hogy a fénysebességet tudják ilyen pontosan megmérni, hanem azt, hogy azt tudják eldönteni, hogy foton-e vagy sem."

Oké.. Hogyan "tudják" eldönteni?

"Mellesleg mi köze van ennek a gravitációs mezőhöz? Annak ingadozása zavar be? Vagy mire gondolsz?"

Csupán az időre, hosszra, és minden fény jellemzőre  gyakorolt hatása miatt van köze..

"Egyszerűen nem értem, hogy mit nem értesz! Einstein azt mondta, hogy a fény mért sebességét nevezzük el c-nek és ezt a sebességet használta fel a képleteiben. A kettő nem lehet egymástól különböző!"

Nos, Einsteinben fel sem merült a kétféle c lehetősége. Ezt én vetettem fel.

"Nem arról van szó, hogy van egy Einstein által definiált c sebesség, meg van a foton sebessége és úgy tűnik, mintha a kettő azonos lenne, hanem arról van szó, hogy Einstein azt mondta, hogy a c legyen a foton sebessége vákumban. Ergo az Einsteini c és a foton sebessége között nem lehet eltérés."

Sajnos éppen az előző bekezdés miatt nem "ergo" ..

"Időben persze ez a sebesség egyre pontosodik, hiszen a fény sebességét egyre pontosabban tudjuk meghatározni. Mindig azzal a legpontosabb értékkel számolunk, ami a rendelkezésünkre áll."

Nos, akkor ez 1e-15 jelenleg.. és kellene legalább 1e-70   .. hááát sokszorosan

pontatlanabb az ami ma van..

"Elég sok tudós játszott már el a gondolattal, hogy léteznek fénysebességnél gyorsabb részecskék. Lehet, hogy persze ők mind amnéziásak."

Kedvenc mondásom, hogy csak v=c esetén van a függvényeknek szakadási helye.

De hogy egy pillanatig is komolyan számoljak a negatív idővel?? Abban meggátolt az,

hogy nem felejtettem el az idő definícióját.. 

"Az egymást követő események sorrendiségébe" nem fér bele a fordított sorrend energetikailag..

Mert az a foton amelyik távozott, nem fog visszafordulni a kedvünkért :):):)

Kérlek mellőzd az ilyen sértéseket!:

"Az új taktika az, hogy gügyének tetteted magad?"

Ha ismert természeti frekvenciájú a forrás, akkor ha a megfigyelő nem mér eltolódást, akkor a saját, ha mér, akkor kétfélét mérhet, a szoba sebességével mozgóét, vagy nem azzal.. azaz a szobával mozog a forrás vagy külső..

De ezt hogy nem tudod magadtól is?????

Előzmény: HondaVuk (47252)