Mijo Creative Commons License 2008.04.24 0 0 92

 

A BAJA.HU portálon kódorogva rákattintottam a bajai rendőrség honlapjára, és szétnézvén benne meglepődve azt tapasztaltam, hogy egyes részeiben finoman szólva nem éppen naprakész a tartalma.

 

Részint egyes menüpontjai, például a "Rendőrségi hírek", meg a "Bűnmegelőzés" nem funkcionálnak, másrészt meg nem akarom elhinni, hogy 2002 óta nem történt semmi olyan jelentős esemény, mely ne érdemelne képes publikációt a rendőrség életével kapcsolatban.

 

De ennek a bizonyos Képek a 2002-es évből címet viselő albumnak a tartalma archívumi anyagként úgyahogy elmegy, de némely képei érzésem szerint berzenkedést keltőek.

 

Szép dolog volt látványos körülmények között hazagurítani Jugóból, a határsávban művelt szántóról elbugázott drága traktort, ahogy a rendőri munka mindennapjainak rögzítése és bemutatása is tisztelendő látvány, de a pózolva népünnepélyi tüzet gyújtó letűnt polgármester mutogatása - nem is világos, itt milyen apropóból -, ma már igencsak kevésbé aktuális körülmény.

 

Aztán akad itt kifejezetten irritáló felvétel is, mégpediglen a látványos módon kiebrudalt egykori "vasprefektus", akinek az arroganciáns vezetői stílusa keményen kihatott a bajai állomány életére is. Sok nagyszerű képzett rendőr hagyta maga mögött részint ennek a személynek köszönhetően az amúgy szeretett pályát.

 

Elszomorító látvány, amikor magasan kvalifikált volt rendőrök képzettségükhöz képest alantas munkát végeznek méltatlanul fiatalon bekövetkezett nyugdíjba vonulásukat követően.

 

Ma meg sír a kormány, hogy kevés a rendőre. Annak ellenére, hogy ma már a határőrök is mind egy szálig rendőrként végzik munkájukat.

 

Ma látszik csak igazán, mekkora luxus volt szélnek ereszteni annyi nagyszerű jó szakembert.

 

No persze buta és vak az, aki nem látja, hogy ez is az ország tendenciózus lezüllesztésének egyik szegmense, aminek bizony az egyre védtelenebb lakosság itta, issza, és fogja a jövőben is meginni a levét.

 

Olyan jó volna végre Baját legalább ebből a szempontból, az országos átlagnál különbnek ítélni.

No ne a rendőrség tegye ezt, hanem mi, az általános recesszió szenvedő alanyai.