najahuha Creative Commons License 2008.04.23 0 0 6095
Kedves Epstein dr. !


Sajnos most hosszabb lélegzetű hozzászólásra nem futja tőlem az idő szűkössége miatt, de hamarosan bepótolom.


Egyébként az 5480. hsz.-ban tett felvetésemre, miszerint a Németh családnevűek döntő többsége ezeknek a var-khun uralom alatt álló gepidáknak a leszármazottja, geo13 olvtárs reagált az 5481. és 5482. bejegyzésben. Jobban átgondolva a kérdést, revideálnom kell akkori álláspontomat: most már én is amellett teszem le a voksomat, hogy ezek a Németh vezetéknevű magyarok a Kárpát-medencébe visszatelepülő varkhoniták, akik az éghajlat 820 körüli csapadékosabbá válásával tértek vissza régebbi lakóhelyeikre.



Erre viszont megjegyezném, hogy érdekes lenne a NÉMETH vezetéknevűek vércsoportjának statisztikai ábráját megnézni........

Nem lennék meglepve, ha egészen magas lenne az "A" vércsoportúak aránya......



( ...."...A térbeli eloszlások alapján az kínálkozik, hogy az A vércsoport mutációját a Kaukázusi emberfejlődési területre, a B. csoportét pedig az ázsiaihoz (kínai, jávai, stb.) kössük. Mind a kettő ősi, nem a modern ember korából való, azaz még a Homo erectus idejére tehetjük. Ezeken a területeken Afrika mellett ettől az időtől kezdve folyamatos volt az emberi élet.
Kínában a Homo erectus utáni időszakból nincs közvetlen adat, jóllehet, az átfejlődés későbbi időszakokban egyértelműen jelzi a kínai embert, a vékony, hidegövi csontvázával és rövid fejével. Ez az ember jelent meg Ausztráliában 60 évezrede. A nehéz csontú, meleg égövi jávai ember utódjaként értékelhető Ausztrália második bevándorlási hullámában oda érkező ember,
aki a jelen előtt kb. 35-40 évezrede él ott és utódai mai is meghatározó mértékűek
Ausztráliában.
Az AB mutáció gyakorisága az emberiség nagy részénél meglehetősen ritka, ellenben Közép-Európában viszonylagosan feltűnően nagy. A Kárpát-medence és környezete, valamint a világon élő magyarság körében az AB gyakorisága általában többszöröse a világátlaghoz képest. Az AB mutációt ezért a kárpát-medencei emberi őslét idején történő mutációnak lehet tekinteni. Az AB a Kárpát-medence ősi népét jellemző vércsoport, innen terjedhetett el világszerte. Viszonylag fiatal korára utal, hogy a nullás vércsoportnak sincs még ellene antigénje...."

( dr. Nagy Ákos SZEROLÓGUS )


(folyt. köv.)
Előzmény: Epstein dr. (6081)