GPS Creative Commons License 2008.04.23 0 0 18803

Erről mindig az jut eszembe, hogy hogy kiröhöghették azt a csávót - aki az irógépet először kitalálta és bemutatta - anno.

Ugyanis azidőtájt még senki nem tudott gépírni (jó vicc) - és szinte hallom a hahotát - hogy "hahaha - amig a fickó megtalál egy betüt rajta - addig mi már legalább 5-ször, rég leírtuk azt a betüt - kézzel".   

Hááát - nem nagyon lett igazuk.

Utána fogok nézni - de biztos vagyok benne, hogy rengeteg bevállt újítást szakmán-kivüliek találtak ki - mert azok nem örököltek apáról-fiúra se tudást, se szokásokat...ezért bátran "belecsaptak a lecsóba" - oszt néha az jól sült el. :-))))

Itt van példának ez az "profiasztalos-dizájn" konyhabútor - amit úgy tudtam megrövidíteni 2 centivel - fűrész nélkül - hogy simán kikaptam belőle egy tök-felesleges, anyag-pocsékló elválasztót - nézd csak meg a 2 fotót amit utoljára feltettem.

Nem is látszik, hogy hiányzik egy felesleges deszka belőle.

Ez a bútor koncepciójában olyan - hogy simán születhetett volna a akár 60-as évek elején is - mert semmit nem fejlődött azóta.

Pedig az alkotója nem több 30-35 évesnél. Valszeg ő is így tanulhatta a mesterétől, a mestere meg az ő mesterétől...csakhogy közben eltelt 40-50 év.

Ez a tipikus: "ami nagyapámnak jó volt - az jó volt az apámnak is. Ami az apámnak jó volt - az jó lesz nekem is" - duma.

Tudja a fene - ha ez-e a helyes és követendő út ? Elvégre nem hegedűt gyártunk - amin nem illik újítani - nem igaz?  :-)))))

.

Előzmény: Kamelot (18802)