zsolti05 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 479

minek állna készen? Megy ez nélkülük is.

 

Hét új pályázat kkv-knak

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztés Operatív Programja és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében most meghirdetett hét új pályázat célja, hogy a magyarországi mikrovállalkozások, illetve kis- és középvállalatok részére támogatást nyújtson az infokommunikációs felzárkózásra.

Az újonnan megjelent kiírások esetén a hátrányos helyzetű kistérségekben működő vállalkozások eséllyel pályázhatnak komplex vállalati technológiafejlesztésre. A hét évre rendelkezésre álló keret több mint huszonötmilliárd forint. Ebből idén 7,5 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások eszközbeszerzés, információs rendszerfejlesztés, valamint infrastrukturális és ingatlan-beruházás címen. A pályázati konstrukció - mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő fejlesztésein keresztül - az adott térség felzárkóztatását, illetve a térségek közötti egyenlőtlenségek csökkentését egyaránt szolgálja.

Az új kiírások nemzetközi szolgáltató-központok létrehozását és fejlesztését is támogatják, annak érdekében, hogy a magas hozzáadott értékű termelő és szolgáltató tevékenységek meggyökerezzenek Magyarországon. A pályázó gazdasági társaságok vállalásai között szerepelnie kell legalább ötven új munkahely teremtésének. A célra a nyertes pályázók a több mint négymilliárd forintos keretből, projektenként maximum ötszázmillió forintos támogatást kaphatnak.