ede111 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 667
A Hondás táblázatban az 1 perc alatt megtett km adatok mind baromságok, de a max. sebesség adatok reálisnak tünnek.
A Hirös Hajó tavalyi weblapján volt hasonló, csak ott a K MAXXI-k meg Yam.motorok, nagyon hasonló eredménnyel.
Gucsó meg K MAXXI???
MInt irtam korábban , ég és föld, .
Miután mindkettő van, és használom is őket, sem a fix csónakosokat sem a gucsósokat nem bántom meg véleményemmel-miután egy kicsit mindegyik táborban érdekelt vagyok.
A K MAXXI egy remek, hihetetlen stabil csónaktest, én 5 LE -vel használom, de tavaly Pityy 15 lovas uj Yamaháját én járattam be, hát az első 1-2 óra után a csónak teljesen új dimenzióban mozgott, mint amit addig nyujtott!! Pillanatok alatt siklásban, és stabilan!!
Belső tere óriási, 1.60 széles és az orrboritást leszámolva majd 4 méter a belhossz, s mindez szabályos téglalap.S akkor még ott van a zárt orrrész.Tisza túrán én vittem a kenuk csomagjait,a 3 személy mellett.
Stabilitásról csak annyi, ha a 95 kilómmal a szélére állok, épp hogy csak megbillen, ugy lehet sétálni benne menetközben, hogy szinte észre sem lehet venni a hajó oldalirányu mozgásán. 5 személy a megengedett teherbirása (450kg) nemegyszer hajoztunk ugy, hogy 8 felnőtt, majd fél tonna ült a hajóban, stabil maradt, nyilván nem ez az ideális eset, csak mint pl. a stabilitásra. A hátsó fürdőlétrán ugy lehet közlekedni, hogy a benne ülők szinte észre sem veszik a beszállást.
Nem reklámozom, nincs közöm a gyártóhoz, de szerintem a legjobb csónak ebben a kategoriában, ne véletlen, hogy bizony hamisitják.
Mikor vettem 4 éve, sok mást kiprobáltam , messze ezt találtam legjobbnak.
Zodiak 285 Cadet S. Mozgékony, stabil,de csak játékszer a Maxxi-hoz viszonyitva, nyilván másra is lett kitalálva. Szétszedhető, könnyen szállitható , kis helyen elfér,stb
Bár 4 személyes, de ekkor a benzintankon kivül más nem fér bele. Itt persze sokat számit minden cm.s nyilván a 330 340 méretek azért többet tudnak, . A "komolyabbb" hullámok bizony be-be csapnak , sajnos az asszonyt is egy hullámosabb vizen vittem el először, -kemény volt, minden 2. hullám pofán vágott bennünket-igy azután manapság még az 1 tonnás 540-es Qucksilverbe is elég nehéz beültetni, ha egy kicsit hullámzik. Nagyon benne maradt a hánykolódás egy órája!!
Árról annyit, hogy a kis Zodiak drágább volt, mint az "extrákkal" felszerelt K Maxxi!!!!
Hosszabb utra -szerintem - a kis gucsok nem valók, de nem is arra lettek kitalálva, persze alkalmas rá.
Ld. kis Polski, amivel a 70-es évek végén a bulgár tengerpartra négyen is eljöttek Varsóból,+ csomag. Meglehetett csinálni, de az sem erre lett kitalálva.
Azt kell eldönteni,mire akarod használni, mert ez a meghatározó, . üdv,,,ede
Előzmény: ifx414 (666)