breien Creative Commons License 2008.04.19 0 0 36094
Kedves Tecs.

Látom, még mindíg nem érted, hogy egy társadalom működőképességének az alapja, a bizalom és a kiszámíthatóság.

Nem az a legnagyobb probléma Magyarországon, hogy az "első milliót " hogyan szerezte az a réteg, hanem amint látod, még most is saját egyéni érdekeiket helyezik előnybe a társadalommal szemben. Erre írtam én, " a fiskális politika felélte a gazdaságot, kényszerpályára helyezte a monetáris politikát". Tudod, a sokat emlegetett "kapcsolati tőke" egy bizonyos ponton túl, katasztrófát idéz elő a társadalomban. Ennek vagyunk tanúi ma 2008-ban Mo.-on.

Egy társadalom életképessége nagymértékben függ attól, hogyan biztosítja az adott ország az állampolgárainak a "társadalombiztosítást". Hogyan várod el bárkitől is . hogy 30 - 40 évre előre "gondoskodjon" (fizesse ezeket a horribilis állami terheket, vagy öngondoskodásra fordítsa jövedelme egy jelentős részét ) ha 15 évenként a dilletáns döntésthozók államcsődöt idéznek elő?

No látod, így soha senki nem fog arra törekedni, hogy az állam alapvető funkcióira a lehetőségeihez és igényeihez mérten fizessen abban a "feneketlen hordóba".
Miből akarjátok működtetni ezt az országot? Külföldi hitelekeből?
Még mindíg nem jöttetek rá, hogy egy nem megy?
Mit csináltak ebben az országban az elmúlt tizennyolc évben azok, akik görcsösen ragazskodtak a hatalomhoz? ( azonkívül, hogy két kézzel markoltak ki a közösből a saját hasznukra? )

Ez , így nem fog menni, mikor látjátok már ezt Be?

Erre írtam én, hogy ennek az országnak a legnagyobb problémája "az a társadalmi deficit, ami az elmúlt hatvan évben halmozódott fel"

breien
Előzmény: Tecs (36083)