Vén Csataló Creative Commons License 2008.04.19 0 0 65

Igazából nem is tudom van-e még ebben az országban olyan réteg, aki ellen nem uszított ez a kormánykoalíció. Voltak már ingyenélő diákok, hálapénzharácsoló orvosok, nyáron élősködő pedagógusok, a gyógyszerárakon, meg a háziorvosi rendelésen élősködő nyugdíjasok, adócsaló vállalkozók, túlfizetett közalkalmazottak, minden ok nélkül sztrájkoló BKV-sok és vautasok, folyton ellenkező ellenzékiek, adóelkerülő kertészek, bébiszitterek és kalákamelósok.

És persze ezek egyike közé sem tartoznak a még mindig balos törzsszavazók, akik viszont vígan gyűlölhetik a felsoroltakat, akik nem hagyják, hogy a kormány a ficsit csinálja velük. Ha ezek mind nem lennének, akkor itt akkora, de akkora fincsi lenne mindenkinek (aki maradt), hogy még. Tragikus, hogy még mindig van olyan agyalágyult, aki rezonál az új és új utálandó csoportok megjelölésére.

Tán ideje lenne elgondolkodni egyeseknek, hogy az azért nem biztos, hogy helytálló az a világkép, amiben lassan mindenki ellenség. Még az is lehet, hogy a folyton új ellenségekbe botló főnökség a barom.

Előzmény: halinorbi (-)