Én ezt ténynek veszem. Szerintem az önkormányzat vagy egyéni felelősségvállalással adta ki az engedélyeket, vagy a "jóismerős" elintézte nekik. Végülis nem tudom, hogy mit vár az, akinek a leszállópálya jelzőfénye ott virít a kertjében vagy a közeli szomszédéban...
Sajnálatosan a jelenlegi állapotok között kellene valami megoldást találnunk, hogy hogyan is lehetne itt ésszerű légiközlekedés. Amit leírtam az persze a lakosság/önkormányzat oldaláról leírt dolog, tehát lenne egy barométer, ami rögzíti, hogy milyen magasan járt a gép, amikor ottjárt és így elég sok "bejelentéstől" megóvhatná magát a reptér.
Mivel a reptér ára jelen számítások szerint 27 milliárd forint, ezért egy kb. 2 milliárdos kifutóhosszabbításra már van pénz, hiszen nagyságrendileg az ILS, a fogadó épületek és a kerozinátfejtő rendbehozása is sokkalta többe kerülnek...
Mivel akár több ezer emberes munkahely lehetne, ezért szerintem a beszüntetés sem játszana, mert azzal jelentős mennyiségű szavazót (dolgozók és családjaik) riasztanának vissza a saját jelölttől. Ez egy szimbióta rendszert jelentene, amiben ha mindkettő fél a helyé működik nemcsak, hogy elvan egymás mellett, de még hasznot is húz belőle. Bár még az is egy érdekes kérdés, hogy melyik település kapja a befolyt adókat...