Tecs Creative Commons License 2008.04.18 0 0 36083

"olyan feltételeket kell az államnak a joxabályokon keresztül biztosítani, hogy minden ember a lehetőségeihez mérten járuljon hozzá ennek a társadalom működésének szempontjából nagyon fontos területnek a biztonságos működtetéséhez."

 

Ezzel az igénnyel nyilván mindenki egyetért, és bármely politikus 10 mp alatt bebizonyítaná neked, hogy igényed máris teljesült. Nem tilos seniknek, hogy bevallja külön jövedelmeit, és az APEH sem fogja elzvarni azt, aki mindenáron maximális tb-járulékot akar befizetni a bevallott különpénzei alapján :o)

 

Ha viszont arra gondolsz, hogy az állam csípje fülön az adó- és járulékcsalókat, akkor ne fogadj rá nagy összegben, hogy megvalósul. Eddig kivétel nélkül minden próbálkozás zátonyra futott a képviselők ellenérdekeltségén. Legutóbb a százmillió feletti ingatlanok különadója volt a slágertéma, aztán -- emlékezetem szerint -- egész Budapesten 10-20 adóbevallásban szerepelt ilyen :o)

 

A képviselők és a pártpolitikusok nem érdekeltek a rendcsinálásban.

Ügynökök nyilvánosságra hozatala? :o))))))))

Kisebb parlament? :o)))))))

Pártfinanszírozás? :o))))))))))

Adóbehajtás leépítése GDP 50%-ról GDP 30-40%-os európai szintre? :o))))))))))

 

"Mi jellemezte a mostani "bazinagy reformot"?
A "hókuszpókuszpontrentszerrel" mégjobban fétisizálták az eü. finanszírozást. Mindezt megspékelték azzal, hogy "frissen felújított intézményeket" zártak be minden előzetes felmérést nélkülözve."

 

Az elv jó volt: 15-20 kiemelt kórház, kiemelt eszközparkkal és szakembergárdával. Garantált a hatékonyságnövekedés. Ezzel szemben beindult az MSZP-s kijárógépezet, lett belőle vagy 50-60 kiemelt kórház, az egész ötlet úgy felhígult, hogy pont a lényeg veszett el.

 

"Másrészről még mindíg azt a látszatot keltik, mintha "ingyens lenne az ellátás? "

 

Látszatot nem tud egy kormány 10 millió ember számára kelteni, a látszat vagy van, vagy nincs. Az ingyenesség látszatát a felhasználók számára az a rendszer produkálja, amelyik nem ismeri a felhasználáshoz kötődő önrészfizetést. A gyógyszerellátásban nincs ingyenességi látszat, mert a nulla forintért gyógyszert vásárlók köre nagyon szűk (nem eléggé, de ez más kérdés). A Mari nénik azt is drágának tartják, ha nekik 1500 forintot kell leperkálniuk a patikában, hiába magyrázod nekik, hogy ők csak az ár töredékét fizették ki a kasszánál. A Mari nénik a háziorvosi ellátást nem tartják drágának (az ismét 0 Ft-os önrésszel), pedig valójában a háziorvosi ellátás is drága, mint ahogy az egészségügyben minden az.

 

"olyanok, akik "kétes körülmények" között szereztek milliárdos nagyságrendű vagyonokat [...] fennen hírdetik " tudomásul kell venni, hogy a rendszerváltásnak vannak nyertesei és vesztesei is vannak" [...]ha mindezek után, az emberek többségének felmegy a vérnyomása és nem fogadja el mindezt az ökörséget, cinizmust, nagyfokú dilletantizmust, akkor talán mégsem őket köllene ezért hibáztatni, hanem azokat akik mindez okokat előidézték."

 

Soha nem lesz olyan politika elit, amely az első millióját makulátlanul szerezte. Vidám perceket biztosíthatunk magunknak pl. a sohasemhazudó örökös miniszterelnökkel, aki úgy tartott el egy nagycsaládot néhány százezer forintos nettó fizetésből, hogy közben összespórolt egy sokszáz milliós villát és jelentős mennyiségű földbirtokot :o)

A tömegeket mindig fel lehet tüzelni a vagyonosok ellen.

 

Primitív "akarsz-e fizetni" típusú kérdéseket normális országokban nem lehetne népszavazásra bocsátani. Ahhoz olyan alkotmánybíróság kell, amely erköcstelenségben és törvényszegésben élenjáró, mivel több mint egy évtizede nem hajlandó a törvényes székhelyére költözni.

 

"vegyük már figyelembe, hogy a magyar emberek egészségügyi állapota lényegesen rosszabb, mint az európai átlag."

 

Jó, vegyük figyelembe. Most akkor emeljük meg emiatt a járulékokat? Ha nem emeljük, akkor külföldi hitelből adjunk több pénzt  az OEP-nek? Még több pénzt öntsünk a lyukas hordóba? (Azt ugyanis már megszavaztattátok, hogy az OEP maradjon olyan, amilyen: monopol, közpénzes, szolidaritásos.)

 

"azon köllene gondolkozni, hogyan tudnánk a társadalombiztosítást működésének a feltételeit biztosítani most, figyelemmel lenni arra, hogy húsz év mulvamit akarunk elérni "

 

Nincs min gondolkozni. Népszavazásokkal elértétek/eléritek, hogy semmi se változhasson. A fideszes Albertektől az MSZP úgy beszart, hogy most már saját kapuját támadja és magának rugdalja az öngólokat. Hihetetlenül gyáván és defetistán még azt a kiherélt eü. törvényt is vissza akarják vonni, amit nagy nehezen kiszenvedtek magukból.

 

A Fidesznek ehhez már semmit sem kell tennie, csak messziről figyelni röhögve, hány nullra veszít az MSZP a saját maga ellen vívott egykapus meccsen.

Előzmény: breien (36071)