jozsie Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2371
Szóval: egy 1986-os Mazda 323 BF-ről azt állítod, hogy nulla vezetési élményt nyújt, hogy zombiknak való és egy klozet.
A Mazda 323-as sorozata mérföld kő az autó gyártásban. Legendásan híres a megbízhatósága, széria felszereltsége. Példát mutatott a 80-as években a nagy Német, Olasz, Francia autó gyáraknak, milyennek is kell lennie és mit is kell nyújtania ennek a kategóriának.
Mit kaptál volna 1986-ban evvel az autóval párhuzamosan?: pl. Citruen Bx -et (az ellenségemnek sem kívánnám), Alfa 33-at (a mai napig sem képesek olyan autót gyártani ami az első három év után szét ne esne), Fiat Uno-t (az előzővel egy kategória), Ford Escort-t (hát ez az ami még 86-ban sem nyújtott vezetési élményt), Ladát (na látod ezt még az előzőeknél is többre tartom), Opel Kadett-et (ugyan használható és igénytelen autók voltak, de nulla felszereltséggel és vezetési élménnyel), nem folytatom csak egyetlen eggyel, a státusz szimbólum Fosvágen Golf 2-vel (erős karosszéria, megbízható motor és futómű; nulla felszereltség, még egy szivar gyújtó vagy egy belülről állítható tükör sem volt benne alapból; katasztrofálisan szar ülések pl. háttámla állításkor az első héten letörtek a tekerők; primitív kárpitok; az akkori világ Suzuki Swiftje). A japánokat szándékosan nem említettem.
A 90-es évek elején baromi nagy biznisz volt sérült autókat megvenni, felújítani és tovább adni. Az fentebb említettek szinte mindegyikével találkoztam. Hidd el a Mazda 323 a legjobb mindközül. Viszont az egyik legdrágább autó volt a kategóriában és drága hozzá az alkatrész, mint minden japánhoz, de hosszú távon az alkatrész költsége kisebb mint európai társainak.
Csak, nem akarsz 2008-ban egy 1986-os autóban ülve olyan vezetési élményt, amit a szomszéd egy éves sport kocsija nyújt? "Közalkalmazotti" fizetésből veszel egy mások által lepusztított 22-éves autót és leminősíted az egész sorozatot? Ébresztő! Tessék beállni a sorba! Venni egy új autót! A ma kapható jellegtelen, minden egyéniséget nélkülöző Kínai gyermekjáték minőségű autók közül és akkor garantáltan meglesz az élmény.....