breien Creative Commons License 2008.04.15 0 0 36039
"megjelenhessenek a magán eü.- biztosítók, melyek mindenre köthetnének eü. biztosítást, amit a szolidaritás elvű társadalombiztosítás nem fedez"

Már itt vannak patikárius uram.

Csak megkellene határozni pontosan, hogy mit is takar az az ellátás, ami minden állampolgárnak alanyi jogon jár. ( az európai értékrend az élethez való jogot dekralálja )

Már most is köthetsz kiegészítő biztosítást. Kivan számolva, ha európa bármely országában baleset ér, egy 70 milliós csomag fedezné azt a költséget, ami fedezetet nyújthat arra hogy bárhol a legmagasabb szintű ellátásban részesülj baleset esetén. (a díja, ha egyénilg kötöd annyi, amit tőllem tavaly másfél hónap alatt levontak csak egészségügyi hozzájárulásra )
Ha az USA -ra is kiakarod terjeszteni ezt a szintű szolgáltatást, cc. 150 milliós kockázati csomagra lenne szükséged. (ha egyénileg kötöd, ennek díja annyi, amit tőllem tavaly szűk három hónap alatt levontak egészségügyi hozzájárulásra. )

Ha társasvállakozó a szerződő, akkor a biztosítás díját, költségként elszámolhatod. ( a jogalkotók hülyeségére vall, hogy csak baleset biztosítás esetén teheted meg, mert ha beteg biztosítási elemet kötsz hozzá, azt mint "bérjellegű kifizetést" számolhatod el, ami után a "sallangokat" is meg kell fizetned.)

Ma, Magyarországon egy közepes kategóriáju autón évente min. 500 000 Ft-t buksz. minimum.

Tudod Te, hogy évi 500 000 Ft-ért, ha a társadalombiztosító egyben "viszontbiztosítást" kötne, azért már most egy EU.-s átlagban fizethetne az ellátásért azoknak akik ezt biztosítják? ( egy négytagú család kockázat-fedezetét is biztosíthatná)
Jelenleg, az adó/járulékfizetők 20%-nak lehetne ilyen "viszontbiztosítást" kötni. Öt éven belül, ha megcsinálnák valóban a szükséges reformot, az adó/járulékfizetők 50%-a rendelkezhetne ilyen "viszontbiztosítással".

No most elkezdhettek számolni, hogy mennyivel több juthatna így az egészségügyi ellátó rendszerbe itthon.

Tudod, nagyon nagy "köd" szállt erre az országra az elmúlt hatvan évben. Nem véletlenül írtam alant, " elősször a ködöt köllene feloszlatni, majd "látókra" (szakemberekre) bízni az elkerülhetetlen és szükséges reform kidolgozását.

Látod kedves Tecs, így is meg lehetne csinálni a reformot, csak a gondolkozásmódunkon köllene változtatni előbb. ( a fent említettek még nem öngondoskodás! a reform kiindulási alapja lehetne, ha komolyan gondolták volna azt egy percig is nálunk a politikusaink. ) Elismerem, könnyebb "tüntetésekre " járni, mint kormányozni.

breien
Előzmény: Törölt nick (36035)