Tecs Creative Commons License 2008.04.15 0 0 36032

"Pl. a bíróság, mint állami hatóság, eldöntheti, hogy Hajdú László követte-e el a móri gyilkosságot vagy sem; ettől függően ő vagy az egész életét rács mögött tölti, vagy holnap hazaengedik és kártérítést is kap"

 

Igen, így van. És ahogy írtam, a munkáltatód a fizetésemelés megvonásával is dönthet az életedről, mert kis fizetésre nem tudsz megnősülni. Szóval nem kell itt a terelés: amikor kórházról írod, hogy emberek életéről dönt, az egyértelműen azt jelenti, hogy az életben maradásukról dönt. Beírásaidból az jön át, hogy ezt a helyzetet természetesnek veszed, de az már felháborít téged, ha egy biztosító kerül hasonló helyzetbe. Nyilván azért, mert a kórházban JÓ, LELKIISMERETES, BECSÜLETES emberek dolgoznak, a biztosítónál pedig hiénák és profithajhász karvalyok.

 

Veled szemben úgy gondolom, hogy egy magán-egészségbiztosítónál is pont úgy lesznek lelkiismeretes, stb. szakemberek, esküt tett és jót akaró orvosok, mint ahogyan a kórházakban is vannak gazemberek. Itt bizony előítélet dolgozik, és a mai "jobboldali" :o) ellenzék ezt lovagolja meg: a negyven évig belénk sulykolt tőkeellenességet.

 

"az elfogadott egészségügyi törvényből valahogy kimaradt annak meghatározása, hogy milyenkárra mi jár, meg hogy a szükséges beavatkozást milyen határidővel kell elvégezni."

 

Fogadni mernék, hogy az autóbiztosítók tevékenységét szabályozó törvényben sincs benne, hogy hány forintot lehet elkérni egy Trabant sárvédőcseréjéért és hány nap alatt kell azt elvégezni.

 

"A beteg pedig elballaghat egy másik orvoshoz is, megmutathatja neki a leleteit, megvizsgáltathatja magát még egyszer, és ha az első orvos be akarta csapni, az bizony kiderül. Már ha szabad orvosválasztás van."

 

Nagyon helyes, hadd menjen. Érdekes módon ha a biztosítójával, pl. az OEP-pel van baja, akkor nem ballaghat  el egymásik biztosítóhoz, mert azt lenépszavaztátok.

 

A fő "érvet" ezúttal nem rántottad elő: Az állam beszedi a pénzünket és tálcán átadja a magán-egészségbiztosítónak, ami tűrhetetlen! A magántőkés igenis küzdjön meg maga a bevételéért, ne állami ajándékba kapja!

 

Miért csak ennél a szolgáltatásnál zavar titeket, hogy az állam által beszedett pénz kerül a magántőkéshez? A gyógyszerkasszánál nem ugyanez van? Az állam beszedi a járulékunkat és tálcán átadja a gyógyszergyáraknak. Az autópálya-építésnél az állam beszedi a pénzünket és tálcán átadja az építőknek. A Nemzeti Színház építésekor az állam tálcán átadta a pénzt a pályázat nélkül kijelölt tervezőnek.

 

Szerintem azért vagytok ennyire elfogultak és előítéletesek, mert úgy vagytok a magán-egészségbiztosítóval, mint a székely az elefánttal: csak egyszer látott olyat életében, de az se az volt. Ti az OEP-et ismeritek és csak abból tudtok kiindulni, hogy minden új szervezet olyan lenne: tohonya, tehetetlen vízfej, pénznyelő és tolvaj, haverok szinekúrája, a politikusok halászó- és üdülőhelye. Most sikerült elérnetek, hogy pár évig mindez megmarad, monopol-OEP-ként.

Előzmény: arnys (36027)