breien Creative Commons License 2008.04.14 0 0 36016
Légyszi, olvass vissza ebben a topicban.

Igazságtalannak tartom, hogy egy szűk réteggel fizettetik meg 10 millió ember eü. ellátásának költségét. Viszont, azt is elismerem, hogy mindez,a döntésthozók hibájából alakult mára ki.

Ha és amennyiben a "TB.-járulék alapját" a munkajövedelembe beépített járulékokban határozzuk meg, akkor jogalkotói szakmai hibának tartom , hogy a munkajövedelmet összemosjuk a vállakozások jövedelemszerzésével és még azt a hibát is elkövetik, hogy a "minimálbért" adómentessé teszik.

Nem azt tartom hibásnak, aki él ezzel a lehetőséggel, hanem azok nagyfokú felelőtlenségét hangsúlyozom ezzel, akik mindezt lehetővé tették és nem gondoltak arra, milyen negatív következményei lesznek ennek egy társadalom szempontjából alapvető feladatnak európában , történetesen, a TB. szerepe, az állami kötelesség vállalás tekintetében. Ezért nem tudom elfogadni, hogy egy szűk réteget túladóztatnak ( azért az a 2 millió ember, akiket mindez érint hátrányosan nem elhanyagolható ), ugyanakkor, az állam semmit nem kíván számukra biztosítani.

A politikusok a saját hülyeségeik csapdájában vergődnek, ezért nem képesek a szükséges reformokat elkezdeni, megvalósítani.
Egy teljesen új gondolkozásmóddal és hiteles emberekkel kell újrakezdeni az egészet. A mostaniak, "leamortizálták" magukat nemcsak politikai szempontból, de emberileg is. Ez most 2008-ban Magyarországon a legnagyobb probléma. Az előrehozott választások elkerülhetetlenek, de csak akkor látok valóban értelmét, ha hiteles embereket állítanak a megválasztandó posztokra. A hitelüket vesztett alakokat el kell tüntetni a politika süllyesztőjében.

Ma, sajnos az a helyzet, hogy csak ködösítenek. "vak vezet világtalant a sűrű ködben". Két út áll előttük, s egymást biztatják az indulásra. Az egyik út, a "mocsárba vezet" a lassú elmúlás felé. a másik a szakdékban a gyors megsemmisülés felé. A "gondolatvilágukban" uralkodő "köd" egyik számára sem teszi lehetővé, hogy felfogják ésszel, "vissza kellene fordulni, a ködöt feloszlatni és "látókra" (szakemberekre" bízva a probléma megoldását újra elindulni, de már a heyles irányba.
Előzmény: dvhr (36012)