RodrigeZZ Creative Commons License 2008.04.13 0 0 679
No, akkor Esztergom teszt. 2 alkalom mindkettő kb 4 óra.

A pancsolós résszel nem foglalkoznék, aki egyet látott mindet látta. sok gyerek, zaj, visszhagos, szinte senki nem zuhanyozik, senki nem használja a lábmosót. Itt még fogas sincs a törülközőnek. Igaz az egy magyar standard, hogy uszodába nem viszünk törülközőt, mert úgyis megszáradunk.

Szóval szauna.
Emeleten fenn, NAGYON szúkös és szerencsétlen elrendezésű öltözővel. Szellőzés gyakorlatilag semmi, mindekiről dől az izzadág, marha meleg van.
Hivatalosan fürdőruhamentes, nagyjából be is tartják, de csak a szunában. Van egy nagyon kellemes pihenőszoba ágyakkal, olvasnivalóval. Ez tetszik, bár itt is irdatlan meleg van. Az ágykon klassz matracok, ami azért jó, mert reggel valaki ráfexik a vizes fürdőruhájában, aztán azt délutánig lehet "élvezni". Volt egy fiatal csaj, aki a társaságának el is vihogta, "nézd milyen jópofi itt a két cickóm helye!"
Ja. Jópofa....
Raknak ki gyümölcsöket is, amit fogyasztani lehet. Kár, hogy az ásványvíz egy másik teremben van.
Törülköő itt is snassz dolog, gyakorlatilag még egy házaspárnál volt, de ők ís régi motorosok lehettek, mert köszöntek is... Namost ugyi a vizes lepedő (szvsz) majdnem olyan mint a vizes fülrdőruha.
pezsgőmedence pedig KÖTELEZŐEN fürdőruhás (marhaság) Innen kezdeve a szaunatér fürdőruhamentességét gyakorlatilag lehetetlen garantálni, vizes fürdőruhában bóklásznak a népek, aztán placcs rá a matracos székre/ágyra. Bizonyára ez is így higiénikus.

A szauát ki tervezte nem tudom, de csókoltatom. Papucsot ugyi nem viszünk be, de a kövezet olyan forró, nem lehet rálépni. (szaunamester is vietnámi papucsban adja elő a műsort) Ergo az also sor, mint ülőpad kiesik. Igaz annyira keskeny, nem is lehet nagyon ráülni.

Szaunaprogram rendben van, bár az első alkalommal a szaunamester betegsége miatt elmaradt a cécó, tennap meg nem volt jég a jeges felöntéshez. Helyette söröset adtak. Só sé méz viszont volt dögivel. (kis apró megjegyzés: szaunamesterek beszélhetnének többet a szauna értelméről, hatásáról stb.)

Rózsaszuna csak nőknek. (munkatársunktól;-)) Itt is fürdőruha a divat, még akkor is inkább kimegy az az egy aki benn volt, ha rászólnak, hogy vegye le. Bazi nagy kihasználatlan tér, még szék is alig vann benne. Jobb lenne csinálni abból is egy pihenőszobát.

Hazafelé megkérdeztem, hogy mitől higiénikusabb fürdőruhában pezsgőzni, mint nélküle. A kislány kedvesen mondott valami ÁNTSZ előírást, de mikor visszakérdeztem nem igazán volt meggyőző. Aztán a végén az jött le, hogy bizonyos fiatalok nem rendeltetésszerűen használták a medencét, azóta az előírás... Persze, eléggé el van dugva, felügyelet gyakorlatilag nincs, adja magát a szitu.
Valaki tényleg elmagyarázhatná, hogy a szaunatér recepciósának (vagy minek hívjam) munkahelye miért a folyosón van?

Összességében nem rossz, de van hová fejlődni. Legfőképpen a közönségnek. Az látszik, hogy bazi sok pénzt beleöltek, toló üvegajtó, különféle zuhanyok (aminek a fele nem működik) stb. de nem biztos, hogy olyan tervezte, aki járt már szaunában. Engem spec kimondottan zavart, hogy a fittness lányok a pihenőszobán slattyognak keresztül a futógéphez. Máshol nincs ajtaja?
Merülő medence nagyon hiáyzik!!!!

R.