breien Creative Commons License 2008.04.13 0 0 68
" Magyarán, alapból antikapitalista a negyérdemű"

Egyáltalán nem erről van szó. Nézz körbe európában. Mindenhol, még a volt szocialista országokban is büntetik azokat a cselekményeket, amit nálunk elkövetnek "jogszerűségre"? hivatkozva.

A cseh min. elnöknek egy tiztázatlan ingatlan ügye miatt le kellett azonnal mosdania nemcsak a min. elnökségről, de a pártban betöltött tisztéről is.
Helmut Kohl kancellár lemondott a közéleti szereplésről, visszavonult, pedig az ő esetében nem saját célra és nem közpénzt kellett volna igazolnia a kampány során. (tudva levő, hogy mekkora összegeket emészt fel a kampány. ) A mostani "koalíció" és holdudvara sokat emlegeti az újabb %? milliárdot a választásra, de ha jól összeszámolod, csak a kisebbik koalíciós párt ettől többet költött a mostani referendum "kampányára" (ráadásul, mélyen megalázva és megsértve a választó polgárok millióinak emberi önérzetét )

Miből pénzelték azt a kampányt? (no és a 2006-os ogy. választások kampányát kik és miből finanszírozták? )

A "rablókapitalizmust" utasítjuk el, amit a cucializmusban szocializálódott vadkapitalisták testesítenek meg ebben az országban. A hetvenes évek első felétől dolgoztam együtt "kapitalistákkal" műszakiként. A kapitalistának már akkor is volt annyi esze, hogy első kérdése mindíg az volt "megtudod csinálni"? igenlő válasz esetén a második kérése "írj össze mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy kész legyen a megbeszélthatáridőre" - a határidőt is előre tisztáztuk-. Ami a legfontosabb, amikor készen lett a munka, soha nem sunyiskodott azért, hogy az érte járó díjazást tisztességesen megfizesse, vagy hogyan is síbolhatná vissza utólag tőlem. ( a mostani adóemelések arról szólnak, hogy az "elsíbolt" ezer milliárdokat adóemeléssel velünk akarják újra megfizetettni.)
Ráadásul, olyan primitíven és brtutálisan teszik, hogy már eddig is több embertársunk az éeltével fizetett a "mohóságukért", a szakmai és emberi hiányosságukért. Ezért kell őket felelősségre vonni, de minnél hamarább.

breien