breien Creative Commons License 2008.04.13 0 0 76584
"irigylem a türelmedet" ????

Kedves H...Laci.

Annakidején téma volt a topicban, a "MÁV-Cargó privatizásciós sikerdíja"

Azóta ismét téma volt az állami vállaltok menedzsmentjének a munkája és annak javadalmazása. Ha visszaolvasol a fórumban, a több mint 12 000 hsz-ből egyet sem fogsz találni olyant, ahol a sikerse menedzsment munkáját akárcsak egy rossz szóval is illettem volna, vagy annak javadalmazását. ( annakidején olyan megjegyzésem volt, hogy a "profit x %-át kapják meg javadalmazásként azok a menedzserek, akiknek munkája eredményeképpen a profitot megtermelték" )

Magyarországon, sajnos egyáltalán nem erről van szó. A közpénzekkel úgy garázdálkodnak, mint a "csáki szalmájával" és a pofátlanságukra jellemző, hogy még "sikerdíjat", "prémiumot", sőt ha lebuknak, még "végkielégítést"!? is követelnek?

Alig négy hónap után, Az "osztrák államvasutak vez. igazgató -helyettesét menesztették, mivel csak egyedül írta alá azt a "sikerdíjas" szerződést. Arról is olvashatsz a tegnapi lapokban, hogy "egyébb más korripciós ügyek miatt, a vezérigazgatót is menesztették".

Tudod, ahol az adófizetők pénzével nem tudnak elszámolni , ott ezt szokták tenni. (megnyugtatlak, hogy egy éven belül, arról a jogerős bírói döntésről is olvasni fogunk, hogy a Btk szerint, hogyan is jutalmazták ennek a két "uriembörnek" emem cselekedeteit. Amikor ez téma volt a topicban, azt írtam " Gustav Poschalkónak újabban nincsennek nyugodt pillanatai, mivel tisztában van azzal, hogy mi is vár majd reá. Nem véletlenül ódzkodott egyedül aláírni az a szerződést" )

Vagy mondok mást, hogy jobban megértsd az a helyzetet, hogy mi is okaozta azt, hogy Magyarország ebbe a kilátástalan helyzetbe került 2008-ban, hogy már az szakmai szervezetek is "Európa beteg emberének" aposztrofálják nyíltan.

Emléxel, annakidején Helmut Kohl kancellárnak azért kellett távoznia a közéletből, mert a "támogatói kampánypénzekről" nem akart nyilatkozni. Pedig, azok nem is "közpénzek" voltak! (emlékezz vissza a 2008. 03. 09-i referendum "kampányára", az IGEN mellett kampányolóknak szinte alig láttunk plakátokat, fizetett hírdetéseket. Ráadásul, a közmédiában is túlsúlyban voltak a "kormányt támogató" nyilatkozatok.)
Mindezek figyelembevételével, számomra az a reményt keltő, hogy ekkora nyomás alatt is több mint három millió választópolgár szavazott arra, hogy ezt a "rablógarázdálkodást" NEM fogadjuk el, változtatást akarunk.
Látom, a fórumon még topicot is nyitottak a héten Schröder köszöntésére. (konzervatívként, hibái ellenére is tiszteltem kancellárként Schrödert, mert volt annyi tisztesség benne, hogy a 3,4%-os költségvetési hiány kimutatása után, levonta a politikai felelősséget és gazdaság élénkítő programot kidolgozva (az érintettekel és az ellenzék bevonásával) előrehozott választásokat írt ki és azt a gazdaság élénkítő programot következetesen végig víve, meg lett annak az eredménye.) Mindezt, ők is az elmúlt hat évben oldották meg.

Ez a "tehetségtelen tolvajbanda" mind a mai napig ragaszkodik a konchoz, még azon az áron is, ha az országban ennek eredménye, a teljes összeomlás .

Látod, erre mondtam én " alapvetően két gazdaságfilozófia áll ma egymással szemben Magyarországon". A mostanira az a jellemző, hogy " a fiskális politika felélte mára a gazdaságot, kényszerpályára helyezte a minetáris politikát " azzal, amit most csinálnak, a gyermekeink, unokáink jövőjét teszik végérvényesen tönkre.

Hallod, ha még ezt is hagyjuk, akkor valóban meg is érdemeljük. Ezt viszont én nem "türelemnek" nevezném, hanem "hülyeségnek".

breien
Előzmény: Törölt nick (76132)