advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.04.12 0 0 76533
Valóban nagyon rosszízű egy elemzés. Az MNB alapfeltételezése, hogy ez a 2200 milliárd, amit "elcsalnak" ez létezik.
Úgy tűnik, súlyos az amnézia, nem emlékeznek arra, hogy amikor alig négy évvel ezelőtt Draskovits (bele is bukott végül) szimplán visszatartott 200-250 milliárd körüli ÁFÁ-t mindenféle Úniós ellenőrzésre hivatkozva, azzal egy máig tartó csőd- és körbetartozáshullámot generált. Magyarán a visszatartott 250 milliárd egyszerűen nem létezett, átmenetileg fizetésképtelenné, esetleg tönkre tett rengeteg céget.

Ezek után azt feltételezni, hogy létezik évente 2200 milliárd, amit elcsalnak, az szimplán elmebetegre utal. Mellesleg így, a csalásokkal együtt ordítóan nálunk a legmagasabb a költségvetés jövedelemkoncentrációja az összes térségbeli országhoz képest, de az egyszerűség kedvéért a világ három legnagyobb GDP koncentráló országának egyike vagyunk, és a világon itt a legmagasabb az átlagos munkabért terhelő elvárt összelvonás.

Aki ezek után adócsalásról beszél, és még többet akar behajtani a "sok tetves csalón", az egy elmebeteg, elszállt agyú hazaáruló hülye, aki vagy annyira sötét, hogy ezt elhiszi, vagy azért fizetik, hogy az országot fizikálisan tönkretegye. A török-labanc adószedők nem szedtek ekkora harácsot. Sőt, együtt ketten nem szedtek (akartak szedni) ennyit...

Nem, a helyes lépéssorrend elfogadható, valóban kigazdálkodható, tisztességes adómértéket megállapítani, majd azt valóban kemény kézzel, határozottan behajtani. De nem előbb elvenni az összes ennivalót valakitől, aztán azt mondani neki, hogy ha a többiek is rendesek lesznek, akkor majd később visszakap valamennyit - már, ha nem halt éhen addigra...
Azt a 2200 milliárdot keressék szépen a szociális támogatások, a kiemelt nyugdíjak, a kormányzati költekezés, a cigánysorok patronálása környékén.
Előzmény: aszora (76530)