Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 8847
Egy kicsit elgondolkodtam ezen a dolgon, és arra jutottam, hogy abban ugyan igaza volt Tomcat-éknek, hogy a szabály az legyen szabály, a 72 óra az 72 óra. Ellenben ez a "ha nekik szabad, nekünk is" hozzáállás már kicsit sántít, bár a Rendőrség sem volt a helyzet magaslatán a dolgot illetően. :-/
Szóval, ami rondítja ezt az egészet (bár a Kurucinfót ez valszeg vajmi kevéssé érdekli majd), hogy az ellentüntetők csak egy napot csúsztak, Tomcaték 2,9 napot. Namost, a 48 óra alatt, talán egy kicsit erőltetett menetben ugyan, de el lehet bírálni egy területfoglalási kérvényt, másfél-két óra alatt azonban nem.
Ugyanakkor, ha ezt így elfogadjuk, akkor ki kéne egészíteni a gyülekezési törvényt egy "tűrés" idővel, mely szerint a 72 óra az előírás, de ha késik mondjuk 12 órát, az még "megbocsátható".
Mert jelenleg ugye felmerül a kérdés, hogy hol az a határ, amikor még megvizsgálják a kérelmet, és hol az a határ, amelytől már élből elutasítják, ahogy most is tették.
Mert ez így eléggé röhejes.
Bár én inkább azt mondom, hogy 72 óra és pont, egy perccel se kevesebb.
Mindenesetre ez most megint nem jött jól a Rendőrségnek, bár reméljük az ellenkezőjét!


Amúgy meg, teljesen felesleges volt Tomcaték előállítása, holnap úgyis előkerül a Morvai-Gaudi szuperpáros. Már biztos írják a beszédeiket... :-///
Előzmény: Törölt nick (8842)