Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 8841
Aztán:


Kétszáz fős tömeg szállt szembe a rendőrökkel Borsodban

Kétszáz fős tömeg szállt szembe azokkal a rendőrökkel, akik két veszedelmes bűnözőt akartak elfogni a napokban a Taktaközben. A nyomozók csak az ötven fős erősítés megérkezése után tudtak intézkedni.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerdán délben Taktaszadán és a szomszédos Prügyön akartak elfogni két férfit, akik a gyanú szerint brutális zsarolásokkal tartották rettegésben a környék lakosságát. Amikor azonban elő akarták állítani a két férfit, pillanatok alatt kétszáz fős tömeg verődött össze a gyanúsítottak rokonságából, és ordítozva keltek a védelmükre. A nyomozók csak úgy tudták elfogni a két embert, is elvégezni a szükséges házkutatásokat, hogy a főkapitányságról mintegy 50 rendőrből és kommandósból álló erősítést küldtek a segítségükre.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 25 éves taktaszadai és 39 éves prügyi gyanúsítottak abból éltek, hogy felkutatták a környéken a tehermentes ingatlanok tulajdonosait, majd hitelügyintézést ajánlottak számukra, végül súlyos zsarolással elvették tőlük a pénz túlnyomó részét. A környéken az elmúlt időszakban megsokasodtak a különös öngyilkosságok is, s a rendőrség úgy véli, hogy ezek a rendkívüli halálesetek is kapcsolatba hozhatók a két férfi tevékenységével. A párost élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanújával őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. A rendőrség egyúttal várja a zsarolók további sértettjeinek jelentkezését is.

HavariaPress



Kicsit azért sajnálom, hogy nem támadtak rá a bevetésiekre... :-DDD