Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 35974

Ágika ! Ágika !

 

Betonozunk ???  Betonozunk ?????

 

2008-04-10 07:05
Vezetői posztokról dönt menesztése előtt Horváth Ágnes

Menesztése bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter állami kórházak, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezető posztjaira, és meghirdette a tárca könyvelői, illetve költségvetési osztályvezetői állását is. A pályázatok beadási határideje meglepően rövid, így a miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről.


// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]> //<![CDATA[ document.write(''); //]]> on error resume next ado_howqgkkvolsjsiogdedgicfh_plug = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.6")))

Több állami fenntartású fekvőbeteg-ellátó intézmény vezető posztjára írt ki pályázatot az egészségügyi miniszter. Az Országos Onkológiai Intézetbe, valamint az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetbe gazdasági igazgatót, az Országos Sportegészségügyi Intézetbe pedig gazdasági főigazgató-helyettest neveznének ki. Emellett meghirdették az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) igazgatói és gazdasági főigazgatói posztját, valamint az Egészségügyi Minisztérium könyvelői és költségvetési főosztályvezetői állását. A pályázati kiírásokat azután jelentették meg, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 29-én, az MSZP országos pártértekezletén bejelentette: április 30-i hatállyal meneszti Horváth Ágnes SZDSZ-es szakminisztert.

A fontos pozíciók betöltésére vonatkozó pályázatokat meglepően rövid beadási és elbírálási határidővel hirdették meg, így Horváth Ágnes még távozása előtt dönthet a kinevezésekről. Az OTH igazgatói és gazdasági főigazgató-helyettesi státusának betöltésére április 2-án jelent meg a kiírás a tárca internetes oldalán, a pályázat benyújtására, illetve a döntésre 10-10 nap van. Április 4-én jelent meg a tárca költségvetési osztályvezetői és könyvelői munkakörének betöltéséről szóló pályázat.

A beadásra és az elbírálásra az utóbbi esetben 10-10 napot biztosítottak. A három állami fenntartású kórház vezető posztjaira vonatkozó pályázatot, február 7-én tették közzé. Ezeknél április 22. a beadás határideje, dönteni pedig az ezt követő 15 napon belül kell a tárcavezetőnek. A Magyar Nemzet megkérdezte az Egészségügyi Minisztériumot a pályázati kiírásokról. A sajtóosztály válaszában az áll: a tárca folyamatosan ír ki álláspályázatokat.

A Magyar Nemzet munkatársa szerette volna megtudni azt is, hogy gyakori-e ilyen rövid határidővel meghirdetni vezető posztokat, amire azt a választ adták, hogy tájékozódjanak a minisztérium internetes oldalán. Megtörtént. Egy szintén április 7-én közzétett kiírásnál, amely a Mátrai Gyógyintézet főigazgatói posztjának betöltésére vonatkozott, hogy a benyújtásra 30 napot, az elbírálásra további egy hónapot biztosítottak. Azért is meglepő ez a rövid határidő, mert Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születnek hosszú távra szóló döntések.

(Magyar Nemzet)