andrew7 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 24143
Messzemenőkig alátámasztom azt, amit Gábor írt (és nem csak most!).

Én írtam a napokban, hogy vettem egy Gaggia Espresso Pure-t, mert egy itteni fórumozó (forey) húga nem bírt vele, mert nem volt darálója. Tipikus történet. Most a hugicának egy Saeco Via Veneto-ja van, nagyon meg van elégedve, hozzáteszem, mindig előredarált kávéból főz.

Meglátásomat és tapasztalatomat leírtam a 24078. hozzászólásban, olvasd el. A Gaggia Espresso Pure pl. egy IberItal darálóval egy nagyon-nagyon komoly és jó páros, szerintem a többszázezres gépekkel is felveszi a versenyt. Mivel komoly ipari szabvány a karja pl. tetszőlegesen "testreszabhatod", vehetsz hozzá egycsészés, kétcsészés, állítható kétcsészés kifolyókat, különböző szűrőket stb.

De ha nem akarsz darálni, akkor ott a Saeco Via Veneto.

Kérlek, kóstolj meg frissen darált kévából készült espresszót, és azt fogod csinálni, amit forey húga:-)) Tegnap délután kapott tőlem egy kis frissendarált kávét, és lehet, hogy ma már megy IberItalért az Exoplygonhoz:-)) Hozzáteszem, hogy a Saecoja karjáról lekaptam a csavarokat és kivettem a nyomásfokozót (csak a kis hengert), a következő történt:
UGYANAZON A GÉPEN, A FRISSEN DARÁLT KÁVÉBÓL A SAECO VIA VENETO NYOMÁSFOKOZÓ NÉLKÜL SŰRŰBB ÉS TARTÓSABB, NAGYON SZÉP CREMÁT KÉSZÍTETT, MINT ELŐRE DARÁLT TÉGLÁBÓL NYOMÁSFOKOZÓ SEGÍTSÉGÉVEL.

Aztán mikor visszatettem a nyomásfokozót, és a még mereadt, általam darált kávéból főztünk, akkor látta, hogy ez a "crema", az nem olyan, mint az "előbbi". Persze. Más egy tiszta, szép, egyenletes emulzió, mint egy levegővel feljavított változat. De erről már itt úgyis volt szó...

Tehát DARÁLÓT mindenképp javaslok! Légy körültekintő a vásárlásnál, mert nem mindegyik daráló alkalmas pesszókávéhoz.
Az, hogy Gaggia Espresso Pure-t, vagy éppen az olcsóbb Saeco Via Veneto-t veszed meg a daráló mellé, az már részletkérdés. Mindkettő nagyon jó kávét főz.

Üdv: András
Előzmény: Nelson Mandula (24132)