breien Creative Commons License 2008.04.09 0 0 35967
Kedves Tecs.

Hol és mikor láttad tőllem, hogy valaha is azt írtam volna, hogy érdemben hivatkoztam volna bármely más országra, mint egyedüli követendő példát. ( már 1991-ben is abban maradtunk az ILO-sokkal, hogy minden országban felmérve a lehetőségeket, abban az irányban nyissanak, amihez a leginkább megtudják szerezni a támogatásokat. 1997-es pályázatunkban is azt emeltük ki, hogy soha senkit ne akarjunk utánozni, építsük fel a saját, működőképes modellünket. Évek óta, ezen a fórumon is ezt képviselem )

Soha nem volt "vikkancsom", s megnyugtatlak ezután sem lesz.

Azért csodálom a "szelektív olvasási tudásotokat" (annakidején, még a "kerekasztalban", a jegyzőkönyvek egyeztetésekkor , ezt egyszerűen "csúsztatásként" aposztrofáltuk - volt belőllük bőven akkor is- )

Első perctől kezdve ezt képviselem. Tudod, azok, akik évente legalább 1 milliót befizetnek eü. járulékba, mégha a "Bokros féle" 12000Ft/főt is lapul veszem, akkor is marad legalább 500 ezer Ft pluszban, amiért ha a társadalombiztosító egyben, milliós nagyságrendben kötne "VISZONT BIZOSÍTÁST" részükre, akkor olyan biztosítási összegeket kaphatnának, amely bármely európai tagországban fedezetet nyújtana az ellátás finanszírozására. ( a "sínen a magyar gazdaság...." topicban éppen a héten vezettem le, hogy miért is nem mennének tömegesen az emberek külföldi gyógyintézetekbe ellátást igénybe venni )

Tudod, ha a társadalombiztosító köt viszont biztosítást, az nem ugyanaz, mint amikor egyénenként kötsz egészség/beteg biztosítást üzleti biztosítóval. ( ezt vezettem le abban a linkben, amit ide neked is betettem az elmúlt héten ( "elveimet feladva" megcímezve )

A mostani "átalakítási kisérletnek" a legnagyobb hibája az volt, hogy a társadalmat kizárva, sőt még egymást is átverve ( a két koalíciós párt ) , egyértelműen sanda hátsó szándékokkal megspékelve, barbár módon estek neki a rendszernek, tönkre téve azt is, ami addig működött.

Látod, így nem sztabad egy ennyire kiemelten fontos (érzelmik etrületén kiemelt, mivel az egészséged, életed a tét és főleg a szeretteid életét is veszélyeztették ezzel az ámokfutással, amit eddig csináltak.

Én si sajnálom az elmúlt tizennyolc évet, amt eddig elvesztegettünk fölöslegesen ezen a területen. A "rendszerváltoztatással" kell-ene kezdenünk, mert az elmaradt sajnos.
Előzmény: Tecs (35965)